SPLAV "Cunami", koji se nalazi na Savskom keju u novobeogradskom Bloku 44, u potpunosti je izgoreo u požaru koji je buknuo u ponedeljak oko 17.20. Povređenih, srećom, nije bilo, ali je vatra napravila veliku materijalnu štetu na ovom objektu.

Uzrok požara koji je ugljenisao oko 500 kvadrata još nije poznat, a sa vatrenom stihijom sinoć se, više od dva časa, borio 31 pripadnik vatrogasne brigade, sa devet vozila. Takođe, bila je angažovana i posada vatrogasno-spasilačkog broda, koji je gasio plamen sa vode.

- Pripadnici sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je izbio na splavu "Cunami" na Savskom keju, i tom prilikom nije bilo povređenih - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. - Tokom izbijanja požara nije se dogodila eksplozija.

U trenutku izbijanja požara na splavu nije bilo nikoga. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da su neispravne instalacije izazvale ovaj incident. Brzom reakcijom, vatrogasci su sprečili da se buktinja proširi i na okolne plutajuće objekte.


Pročitajte još - Užas u Novom Sadu: Dvojica maskiranih fantomkama napali mladića sekirom (FOTO)


Vatrogascima je posao dodatno otežavao mrak i činjenica da je splav napravljen od lako zapaljivog materijala, što je pogodovalo da se vatra brzo proširi. Kada je završeno gašenje vatre posle 20 časova, na mesto požara izašli su policijski inspektori kako bi utvrdili uzrok.

Koliko je prizor bio dramatičan, svedoči to što se požar na "Cunamiju" video iz skoro svih delova Novog Beograda. Gust dim i buktinja visoka nekoliko metara uznemirili su sugrađane koji su ovaj prizor zabeležili mobilnim telefonima, a fotografije podelili na društvenim mrežama.

Inače, splav "Cunami" nije bio klasičan ugostiteljski objekat, već je bio namenjen iznajmljivanju za proslave firmi, privatne žurke, sportove na vodi...
Foto N.SkenderijaDUNAV

U FEBRUARU prošle godine slična situacija dogodila se i na Dorćolu. Tada se zapalio jedan od splavova na Dunavskom keju, nedaleko od Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović". Povređenih, srećom, nije bilo.


Foto N.Skenderija
Foto N.Skenderija·


Twitter@SinisaDzinovic