SVE UČESTALIJI INCIDENTI: Migranti ne plaćaju karte i vređaju vozače

S. B. MILOŠEVIĆ

31. 08. 2019. u 13:15

СВЕ УЧЕСТАЛИЈИ ИНЦИДЕНТИ: Мигранти не плаћају карте и вређају возаче

Grupa migranata ispred autobusa 860 Foto printskrin lokalne novine Obrenovac

Na Savskom trgu, gde je i početna stanica autobusa 860, putnici su snimili migranta u vidno alkoholisanom stanju, koji je oko 23.30 želeo da uđe u vozilo bez plaćene karte

POKUŠAJI migranata da uđu u autobuse na liniji 860 koja saobraća do Obrenovca bez plaćene karte, nisu retki, a poslednji takav incident dogodio se u četvrtak uveče, na Savskom trgu. Šokirani putnici snimili su ceo događaj, a iz "Strele Obrenovac", koja prevozi putnike na ovoj liniji, kažu da oni nemaju načina da spreče ovakve incidente. Iz Komeserijata za izbeglice navode da pokušavaju da pronađu migranta koji se vidi na snimku da pravi nered. Zabrinuti su i čelnici Opštine Obrenovac, koji tvrde da bi češće kontrole komunalne policije i policije pomogle da se ovakve situacije izbegnu.

Na Savskom trgu, gde je i početna stanica autobusa 860, putnici su snimili migranta u vidno alkoholisanom stanju, koji je oko 23.30 želeo da uđe u vozilo bez plaćene karte. Kada vozač nije hteo da ga pusti, počeo je da besni. Ostali migranti, koji su bili s njim u društvu, jedva su uspeli da ga zauzdaju i smire.

Pročitajte još - TEROR NA LINIJI 860 ZBOG KARTE: Grupe migranata napadaju vozače, prete i odsecanjem glave (VIDEO)

Putnici na ovoj liniji kažu da se ovakve stvari svakodnevno dešavaju. Migranti, kojima vozači zatraže da plate kartu, neretko počnu da besne, lupaju u vrata, vređaju vozače, gestikuliraju kao da će mu odseći glavu, pucati.

- Migranti svakog dana, u grupama, putuju ovim autobusima - priča jedna od putnica. - Neki plate kartu, neki ne. Čula sam od vozača da im je savetovano da ih puštaju, jer tada ne prave nerede. Kad ih je više, nasilniji su i opasniji. Događa se i da, kad ih je više od desetoro, a vozač otvori samo prednja vrata, oni lupaju, udaraju u autoubus i na silu otvore srednja i uđu. U tim situacijama nikome od nas nije svejedno.

Za bezbednost svojih građana zabrinuti su i čelnici Opštine Obrenovac.

Pročitajte još - Ilegalni migranti upadaju u pune kuće

- Savet za upravljanje migracijama zaseda svake nedelje - kaže Aleksandar Pantelić, član veća ove opštine. - Ipak, činjenica je da su ovakve situacije postale učestale. Naši sugrađani i deca putuju svakog dana ovim autobusima i njihova bezbednost nam je na prvom mestu. Veće prisustvo i kontrola komunalne policije i obične policije ublažilo bi probleme.

Sa Savskog trga polaze autobusi za Obrenovac Foto P. Milošević

CUCIĆ: MORAJU DA POŠTUJU PROPISE

VLADIMIR Cucić, komesar Komesarijata za izbeglice, kaže da niko nema pravo da se bahato ponaša i bude huligan, pa ni migranti.

- Na snimku se jasno vidi lice migranta koji je pravio problem i verujem da ćemo uspeti da ga nađemo. Biće ispitan, a ako niko od zaposlenih u "Streli" ne podnese prijavu za remećenje javnog reda i mira, to će uraditi Komeserijat. Migranti moraju da znaju da je plaćanje karte obavezno. Vožnju moraju da plate ovde, kao i u svojoj zemlji, ali i u Nemačkoj, gde većina želi da ode. Moramo i da im stavimo do znanja da je svako remećenje javnog reda i mira neprihvatljivo.

Iz Komeserijata kažu i da će pojačati dežurstva na Savskom trgu i Beogradskoj autobuskoj stanici, kako bi bolje kontrolisali situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Шатор

31.08.2019. 13:55

Све у кавез и о нашем трошку авионом искрцати у земљама поријекла. Одведени, они се врате, а ми поново назад... па док не досади...

Ja

31.08.2019. 14:04

Tako je pocelo i u Evropi, a onda su usledila silovanja, napadi na zene, teroristicki napadi, napadi nozevima, kradje, pljacke... I danas ne prodje dan da nema u medijima migranata i njihovog nasilja u Nemackoj, Austriji, Svedskoj...

Stvarno

31.08.2019. 14:17

"Čula sam od vozača da im je savetovano da ih puštaju, jer tada ne prave nerede. Kad ih je više, nasilniji su i opasniji."Znači niko od nas građana ne treba da plaća prevoz jer čim nam zatraže kartu pokažemo nasilnost i mirni smo!!!Znači za njih ne važe zakoni Srbije!!!?

Pis brader

31.08.2019. 18:40

@Stvarno - Koliko se sećam tokom ratova 90tih izbeglice su takodje mogle jedno vreme da se besplatno voze. Meni ne smeta da imaju tu povlasticu dok god postuju red i zakon i ne ugrozavaju lokalno stanovnistvo. Imam razumevanja za to jer su u teskoj situaciji, ali tu su uglavnom u prolazu i ne treba nam konflikt s njima oko 89 dinara samo da bi dokazali da smo u pravu ili da smo u boljem polozaju. Vatra se ne gasi benzinom.

pfc

31.08.2019. 14:56

Pijani migranti? Kako to, zar im vera ne zabranjuje upotrebu alkohola? Kao i svinjsko meso? Ili su ih Srbi iskvarili?

Nebitan nebitno

01.09.2019. 02:40

@pfc - Nisu svi upuceni u veri. Ima njih koji nisu muslimani pa konsumiraju alkohol itd.

Мр Радомир Шћепановић

31.08.2019. 15:17

Све их треба послати у ЕУ и УСА!

Zeljko

31.08.2019. 16:08

Važno je da njihova deca dobijaju besplatne udžbenike a mi za našu decu moramo da štedimo od kad se rode da bi ih upisali u prvi razred bez većih trzavica. To što se u našoj zemlji moramo sklanjati svima i puštati ih da se ponašaju kako im se sviđa da se ne bi, ne daj Bože, naljutili, to nema nikakve veze. Ipak smo mi svetska zemlja. Nema na svetu ovakvih...

Vojislav

31.08.2019. 16:09

Za to vreme policija se skriva pi zbunju i kaznjava one koji voze mahnitom brzinom od 51 km/h u Beogradu.

Boćo

31.08.2019. 17:27

Јуче идем из Лознице ка Београду, видео сам их у неколико група где чекају аутобус. Значи има их колко хоћеш...