Čistoći nedostaju čistači

M. S.

03. 08. 2019. u 19:00

Beogradskom preduzeću fali kadar za održavanje higijene javnih površina. Oko 60 odsto zaposlenih radi u administraciji, potrebni i vozači

Чистоћи недостају чистачи

Nedostaje veliki broj radnika na terenu / Foto: M. Anđela

JKP "Gradska čistoća" kuburi sa brojem čistača ulica i radnika angažovanih na odnošenju smeća. Ova situacija predočena je u rešenju o rebalansu poslovanja komunalnog preduzeća, a, kako se navodi, previše je zaposlenih na poslovima administracije.

Kako se navodi u planu poslovanja preduzeća za tekuću godinu, veliki je nedostatak neposrednih izvršilaca na terenu.

- Nedostaju radnici na iznošenju otpada, na čišćenju, radnici na deponiji, kao i reciklaži - stoji u izveštaju. - Osim toga, nedostatak vozača će se delimično prevazilaziti do kraja 2019. godine. Potrebe grada za povećanjem intenziteta i površina čišćenja i pranja, kao i povećanje broja korisnika usluga odnošenje otpada, za posledicu imaju povećavanje potrebnog broja radnika na obavljanju tih delatnosti.

Osim toga, kao problem zatečenog stanja u JKP "Gradska čistoća", navodi se da je 60 odsto zaposlenih u administraciji.

- U 2018. godini u stalni radni odnos je primljeno 1.000 radnika, a struktura novoprimljenih nije bila adekkvatna potrebama preduzeća - navodi se u dokumentu rebalansa. - Primljen je veliki broj radnika koji obavljaju administrativne poslove kod kojih čak ni stručna sprema nije bila adekvatna potrebama poslova u administraciji.


Programom za 2018. godinu planira se da ukupno bude 2.628 radnika, od čega je 262 angažovanih na privremeno-povremenim poslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

TADIJA ZEMUN

04.08.2019. 08:38

vrlo prosto,samo ako hoce da se uradi,tih 1000 "radnika"odmah otpustiti,ostali visak administracije prekomandovati na poslove gde fali radnika(ciscenje,reciklaza,deponija,iznosenje otpada..) ako nece da prihvate ,otkaz i eto resenja za 2-3 dana ,onda primiti ljude koji hoce da rade