NASTAVAK rekonstrukcije i uređenja saobraćajnica u Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, nespremno su dočekali kako vozači, tako i Beograđani koji žive u ovom delu grada ili često prolaze njime. Rampe su postavljene dan ranije, ali zvanični radovi počeli su juče, i to u delu od Takovske do Bulevara despota Stefana.

Iako je ova deonica zatvorena za saobraćaj, pojedini vozači uspevali su da se provuku između postavljenih ogradica, budući da se juče intenzivno radilo tek na potezu od raskrsnice sa Takovskom ulicom. Tamo su radnici bušili asfalt oko tramvajskih šina, da bi kasnije u toku dana skinuli prvi sloj asfalta duž cele trase radova. Druge teške mašine JP "Beograd put" i kamioni zauzeli su svoje pozicije duž dela Ulice Džordža Vašingtona. Iako malo suženim prostorom za manevar, zbog postavljene saobraćajne signalizacije, vozači mogu da koriste Bulevar despota Stefana kao deo redovne trase, kao i donji deo Džordža Vašingotna, do raskršća sa Bulevarom despota Stefana. Takođe, za saobraćaj je prohodna i Takovska ulica.

- Činjenica je da su u toku godišnji odmori i da je manje saobraćaja na ulicama - kaže nam jedan od stanara Bulevara despota Stefana. - Ovim delom grada prolazi dosta linija gradskog prevoza, plašim se da će biti velike gužve tokom radnih dana i kada se ljudi vrate sa putovanja. I nama stanarima će svega biti preko glave. Buka od saobraćaja, mašina i bušenja biće nesnosna.

Pročitajte još: Radovi menjaju trase prevoza

Kako kažu Beograđani, nisu očekivali da se ovaj deo Dorćola zatvori tako brzo, jer su radovi na obnovi ulica 27. marta i Kraljice Marije počeli sredinom juna.

- Pre dve večeri su postavili rampe, a sledećeg jutra su trotoari ograđeni a poprečne ulice blokirane brdima peska. Vozači o tome nisu blagovremeno obavešteni, vidim da se nervozno vraćaju nazad kad vide da se ne mogu uključiti u saobraćaj - priča Jovan B.


Prema najavama nadležnih, deo od Bulevara despota Stefana do Francuske ulice biće zatvoren od 9. avgusta. Radovi na ovoj deonici, kako je planirano, trebalo bi da traju do 7. novembra.


BLOKADE OD PESKA

KAKO bi sprečili da se vozila provlače, u poprečnim ulicama postavljene su gomile peska. Tako je blokiran prilaz iz Milana Kašanina i ka Dalmatinskoj ulici, s jedne strane kolovoza, dok je s druge, vozačima onemogućen prilaz iz ulica Jelene Ćetković, Palmotićevoj, Stevana Sremca i Hilandarskoj.

Uprkos zabranama, pojedini vozači skutera uspevali su da zaobiđu ovu barikadu vozeći preko trotoara.