U nedelju, 16. juna, u 12 časova, u hali “Pinki” u Zemunu, održaće se tradicionalna sedamnaesta po redu, revija ritmičke gimnastike “Ritam Beogradu”.

Na reviji će učestvovati oko 350 devojčica koje treniraju u školi ritmičke gimnastike “Ritam”, u sportskim centrima Pinki, Šumice i Voždovac, osnovnim školama - Mladost, Jelena Ćetković, Drinka Pavlović, Svetozar Marković i Braća Baruh, u hali “Impuls”, kao i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na Košutnjaku.

Svoje vežbe će prikazati i takmičarke klubova “Ritam” i “Ritam-Pinki”, koje su u prolećnom delu sezone ostvarile veoma dobre rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Ovo će biti prilika da se pomene da je Gimnastički savez Srbije na godišnjoj Skupštini koja je održana ove nedelje, proglasio najuspešnije za 2018. godinu, a to su:
Najbolja seniorka - Nastasija Gvozdić i njen trener, Milena Reljin Tatić,
Najbolja juniorka - Jovana Jeftić i njen trener, Tamara Baltić (klub “Tim”),
Najuspešniji klub - Gimnastički klub “Ritam”.

Pročitajte još - Otvoren Međunarodni kamp ritmičke gimnastike

Ovo je deveti put zaredom, da je na osnovu postignutih rezultata klub “Ritam” proglašen za najuspešniji u ritmičkoj gimnastici u Srbiji. Pored toga, naše takmičarke su na nedavno završenom Prvenstvu Srbije 2019. za individualni A program osvojile prva mesta u kategorijama seniorki, juniorki i kadetkinja, u kategoriji pionirki, takmičarka kluba “Ritam-Pinki”, a na prvom Juniorskom prvenstvu sveta, koje se u julu održava u Moskvi, našu zemlju će predstavljati Sandra Vlček.

Fotografije: Promo