DOMA ZDRAVLjA OBRENOVAC: Na specijalizaciji 13 doktora

B. Borisavljević

ponedeljak, 22. 04. 2019. u 14:17

ДОМА ЗДРАВЉА ОБРЕНОВАЦ: На специјализацији 13 доктора

U DZ je počeo da radi i oftalmolog Foto GO Obrenovac

Posle tri decenije, rukovodstvo zdravstvene ustanove odlučilo da uloži u usavršavanje lekarskog kadra

POSLE tri decenije, iz Doma zdravlja Obrenovac upućeno je 13 lekara na specijalizaciju, a zaposlen je oftalmolog. Uporedo sa usavršavanjem mladih lekara, napreduju i radovi na izgradnji novog krila D u ovoj zdravstvenoj ustanovi, čime će građani dobiti mnogo bolje uslove lečenja.

Useljenje bi trebalo da bude obavljeno sredinom novembra.

Prema rečima dr Obrada Isailovića, direktora DZ Obrenovac, na specijalizaciji su po dva lekara iz opšte medicine, pedijatrije, oftalmologije, ORL, urgentne medicine i po jedan iz ortopedije vilice, ginekologije i akušerstva i radiologije. On ističe da će neki od njih deo specijalističkog staža obavljati u Domu zdravlja.

- Ipak, to je samo određeni period, i ne iz svih specijalnosti, tako da ćemo uz pomoć lokalne samouprave primiti na određeno vreme dva-tri lekara koji će zameniti kolege - kaže Isailović. - Početkom decembra, kada sam imenovan na ovu funkciju, zatekao sam veoma lošu starosnu strukturu specijalista, s prosekom od 50 godina. U sledećih pet godina može pet lekara da ode u penziju, tako da ne smemo dozvoliti da dođemo u situaciju da nema mladih stručnjaka.


PROČITAJTE JOŠ - Doktorima još 907 specijalizacija 


Naš sagovornik ističe da se završava novi objekat Doma zdravlja površine oko 2.000 metara kvadratnih, koji će imati hitnu službu, opštu medicinu i kućno lečenje i biće opremljen najasavremenijom opremom.


LIČNA KARTA

DOM zdravlja u Obrenovcu osnovan je 1952. godine. U svom sastavu ima sedam zdravstvenih stanica i pet ambulanti. Lekari i medicinsko osoblje brinu o zdravlju pacijenata iz 29 naseljenih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije