KONKRETNI koraci kako bi zaživela ski-staza na Avali su preduzeti. Projekat o izradi skijaške infrastrukture zaključen je sa konzorcijumom Intergral trading corporation i Ornament invest ingenering, koja je bila jedini ponuđač na tenderu.

Firma koja je dobila posao, u narednom periodu imaće zadatak da uradi prikaz pozicija svih sadržaja koji se planiraju na Avali koji bi se uklopili u celinu sa postojećim. Kako se navodi u objašnjenju, kada je reč o avantura parku, potrebno je odrediti poziciju instalacija kako bi se vodilo računa o bezbednosti korisnika. Na prostoru avantura parka planirane su lijane, surf daske, kao i mnogorbojne druge zanimacije za posetioce. Da bi se iskoristila mogućnost terena, potrebno je predvideti optimalnu dužinu ski-staze. Ovaj konzorcijum moraće i da izradi poziciju boba na šinama, zip-lajna, mini golf terena.

Pročitajte još - Ski staza na Avali duga pola kilometra?

Kako je bilo ranije najavljeno iz JP "Skijališta Srbije", staza će biti duga oko 550 metara, a na jednom delu biće postavljena posebna podloga kako bi mogla da se koristi i kada nema snega. Ovaj kompleks nalaziće se ispod tornja do podnožja planine uz "Mitrovićev dom".

Troškovi izgradnje skijališta trebalo bi da iznose oko pet miliona evra. Staza na Avali će biti u kategoriji plave, odnosno srednje teške kategorije.