Na Avali ski-staza od 5 miliona evra!

M. S.

27. 02. 2019. u 12:08

Izabrana firma koja će raditi projekat za gradnju kompleksa

На Авали ски-стаза од 5 милиона евра!

Staza će biti duga 550 metara Foto N. Skenderija

KONKRETNI koraci kako bi zaživela ski-staza na Avali su preduzeti. Projekat o izradi skijaške infrastrukture zaključen je sa konzorcijumom Intergral trading corporation i Ornament invest ingenering, koja je bila jedini ponuđač na tenderu.

Firma koja je dobila posao, u narednom periodu imaće zadatak da uradi prikaz pozicija svih sadržaja koji se planiraju na Avali koji bi se uklopili u celinu sa postojećim. Kako se navodi u objašnjenju, kada je reč o avantura parku, potrebno je odrediti poziciju instalacija kako bi se vodilo računa o bezbednosti korisnika. Na prostoru avantura parka planirane su lijane, surf daske, kao i mnogorbojne druge zanimacije za posetioce. Da bi se iskoristila mogućnost terena, potrebno je predvideti optimalnu dužinu ski-staze. Ovaj konzorcijum moraće i da izradi poziciju boba na šinama, zip-lajna, mini golf terena.

Kako je bilo ranije najavljeno iz JP "Skijališta Srbije", staza će biti duga oko 550 metara, a na jednom delu biće postavljena posebna podloga kako bi mogla da se koristi i kada nema snega. Ovaj kompleks nalaziće se ispod tornja do podnožja planine uz "Mitrovićev dom".

Troškovi izgradnje skijališta trebalo bi da iznose oko pet miliona evra. Staza na Avali će biti u kategoriji plave, odnosno srednje teške kategorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

pereee

27.02.2019. 16:21

@aleksandar stojković - A da li stvarno mislis da se redi zbog dobrobiti gradjana begea!

profa

27.02.2019. 16:10

Bolje da odmah pokradu pare, nego da unište da bi pokrali. Poseći će hektare šume, nagrditi prirodu, a snega neće biti, pa ni turista. Ostali sadržaji možda imaju smisla. Mnogo bi bilo korisnije napraviti biciklisticku stazu Ada-Avala. Strašno!!!