Remont liftova jedino rešenje

D. V. N.

27. 12. 2018. u 15:44

Ремонт лифтова једино решење

Radnici "Jugoinspekta" su blokirali liftove Foto I. marinković

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" povodom problema stanara u višespratnicama u Ulici Džona Kenedija 41, 43 i 45: Oprema u zgradama iz 1956. godine, a starosni vek ne bi trebalo da pređe 25 godina

POVODOM problema u vezi sa tri neispravna lifta u Ulici Džona Kenedija 41, 43 i 45, o kojima su "Novosti" pisale, oglasilo se JP "Gradsko stambeno", ističući da činjenično stanje ne odgovara sasvim objavljenim navodima stanara objekta na Novom Beogradu.

Podsećamo, prema tvrdnjama sugrađana iz pomenute zgrade, liftovi su van funkcije od septembra, a "Gradsko stambeno", koje sa zgradom ima potpisan ugovor o održavanju, dosad je samo jednom ulazu ponudilo zamenu lifta, što bi koštalo 35.000 evra. Reporterima "Novosti" stanari su takođe rekli kako im je iz preduzeća koje je kontrolisalo ispravnost liftova ranije objašnjeno da je reč o kvaru koji bi privatne firme mogle da otklone za svega nedelju dana, te da bi cena te intervencije bila između 2.500 i 3.000 evra.


PROČITAJTE JOŠ: Džona Kenedija: Lift ne radi mesecima

Kako, pak, ističu iz "Gradskog stambenog", kompletni remont postojećih liftova jedini je način da se otkloni potencijalna opasnost, i u najkraćem roku je ponuđen stambenim zajednicama za sva tri navedena ulaza.

- Liftovi u Ulici Džona Kenedija broj 41, 43 i 45 isključeni su po nalogu ovlašćenog tela "Jugoinspekta", jer je njihovo dalje korišćenje bilo nebezbedno - kažu iz JP "Gradsko stambeno". - Kako nam je bezbednost naših korisnika na prvom mestu, odmah smo postupili po nalogu i isključili liftove iz pogona.

Iz ovog javnog preduzeća dodaju i da su liftovi u navedenim zgradama iz 1956. godine, što znači da su stari 62 godine, a starosni vek lifta ne bi trebalo da pređe 25 godina rada. To, ističu, ukazuje na to da su stručne službe JP "Gradsko stambeno" uspešno održavale u funkcionalnom i bezbednom stanju i ovako stare liftove svih proteklih godina. Za dalju bezbednost korisnika, kako zaključuju, mogu garantovati isključivo remontom kompletnog postrojenja.


PROČITAJTE JOŠ: Plata upravniku preko "Infostana"

UVEK IZLAZILI U SUSRET

PREDMETNE stambene zajednice dosad su imale znatno veća potraživanja naših usluga u odnosu na mesečne uplate namenjene za održavanje zgrade sa liftom - kažu iz JP "Gradsko stambeno". - Bez obzira na tu činjenicu, svi hitni i neodložni radovi su, bez zastoja, uvek izvođeni, a kada je reč o većim radovima kojima se potencijalno ugrožava bezbednost stanara, jedino ispravno jeste da im ponudimo izvođenje svih onih radova koji su potrebni kako bi se opasnost otklonila. To smo i u ovom slučaju učinili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Žrtva sistema

28.12.2018. 09:07

Isti problem imamo u ulici Bulevar Zorana Đinđića 183.JP Gradsko stambeno u ovom slučaju nije preduzelo ništa iako nismo imali ''veća potraživanja njihovih usluga''.Takođe bih naglasio da lift nije u funkciji od septembra 2018 pa se pitam da li je slučajna podudarnost istih kvarova u ova četiri slučaja ili namerno sabotiranje od strane organizovane kriminalne grupe zarad sticanja imovinske koristi ?Bilo kako bilo , dosadašnji dugogodišnji predsednik stanara je dokazano nesposoban , pa redom

Neko

28.12.2018. 18:23

@Žrtva sistema - Žrtvo sistema pa preuzmite stvar u svoje ruke. Preuzmite funkciju predsednika predsednika skupštine stanara i pokažite svoje sposobnosti.