СТАНАРИ из три улаза шестоспратнице у Улици Џона Кенедија 39-45 на Новом Београду принуђени су већ четири месеца, због неисправних лифтова, да користе степенице, немајући притом информацију о каквим се кваровима ради, и хоће ли они ускоро бити отклоњени.

Према речима станара, три од четири лифта сукцесивно су стављана ван функције, а ЈП "Градско стамбено", с којим зграда има потписан уговор о одржавању, досад је само једном улазу понудио решење проблема, и то - замену лифта. Поправка, која би знатно мање оптеретила буџет станара, како тврде, није предвиђена као опција.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Деца помажу деци

- Из предузећа које je контролисало исправност лифтова рекли су нам да је реч о квару који би приватне фирме могле да отклоне за свега недељу дана. То би коштало између 2.500 и 3.000 евра, односно око 150 евра по стану - прича за "Новости" један од станара. - С друге стране, "Градско стамбено" је једном од улаза понудило замену лифта новим, по цени од 35.000 евра, што ће власнике стамбених јединица, у зависности од њихове величине, коштати између 1.500 и 2.300 евра.

Додатни проблем представља чињеница да би станари, уколико одлуче да неко други изврши контролу и покуша да поправи лифтове, морали претходно да раскину уговор са ЈП "Градско стамбено". Предвиђено је и намирење евентуалног дуга, а раскид уговора чекали би шест месеци, колики је предвиђени рок. За све то време, били би приморани да се до својих станова пењу степеницама.

Одговор "Градског стамбеног" о овој ситуацији "Новости" нису добиле.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
За вртић месечно 5.590 динара!

НА ВИШИМ СПРАТОВИМА ЖИВЕ СТАРИЈИ ЉУДИ

СВАКОДНЕВНО се од 250 до 300 станара успење по неколико пута до својих спратова, само са оним што могу да понесу, а већину, и то на вишим спратовима, чине комшије које имају више од 60 година, неки од њих и више од 80 - жале се станари. - Засада никоме није затребала хитна медицинска помоћ, а и то је реална могућност.