Surčin - Bežanija kolima za pet minuta

S. V.

sreda, 01. 08. 2018. u 15:31

Сурчин - Бежанија колима за пет минута

Izgradnja nove saobraćajnice / Opština Surčin, FOTO: M. Vučić

Predsednik Opštine Surčin obišao je početak radova i istakao da je težnja ove lokalne samouprave da se kod Jakova izgradi priključak za budući auto-put

RADOVI na izgradnji surčinske petlje na Koridoru 11 počeli su za vikend, a čelnici GO Surčin najavljuju da će blizina budućeg auto-puta omogućiti stanovnicima ove opštine da u Novom Beogradu automobilom budu za pet minuta. Predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša obišao je početak radova i istakao da je težnja ove lokalne samouprave da se kod Jakova izgradi priključak za budući auto-put.

- Žitelji Surčina, Jakova i Boljevaca biće na Bežanijskoj kosi za pet minuta kada bude izgrađen ovaj auto-put - rekao je Šuša. - Stizali bi brzo do Novog Beograda, jer od obilaznice do kružnog toka na Bežaniji ima 7, 8 kilometara a tako bi se rasteretio saobraćaj u samom centru Surčina. Ova inicijativa traje već četiri godine i svi su izgledi da će biti uvažena i da će se raditi priključni kraci u Jakovu kad se bude pravio deo auto-puta od kružnog toka u Bežaniji do Surčina.

Prema njegovim rečima, izgradnja nove saobraćajnice doneće ovoj gradskoj opštini mnogo pogodnosti, pretvoriće boljevački i jakovački atar u industrijsku zonu, kao i deo zemljišta PKB.

- Tako ćemo dobiti tri veoma atraktivne privredne zone i upravo je zbog tog važan priključak na auto-put - zaključuje Šuša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije