POČETAK radova na rekonstrukciji pruge Beograd centar - Stara Pazova, koja počinje sutra, biće smanjen broja polazaka BG voza.

Tako će linija 1, Batajnica - Ovča, saobraćati na sat vremena. Umesto linije Resnik - Beograd centar, uvodi se linija Resnik - Ovča, a vozovi na ovoj drugoj liniji ići će na svakih pola sata radnim danima.

U danima vikenda polasci će biti na svakih sat vremena, osim subotom pre podne kada će vozovi ići na pola sata do 12 sati, a posle podneva na svaki sat.

Sa ovim izmenama, Resnik će imati direktnu vezu sa Autokomandom, Vukovim spomenikom, Pančevačkim mostom, Krnjačom i Ovčom, a broj polazaka će biti dupliran.


PROČITAJTE JOŠ:
Pančevački most obnavljaju tek posle 2020.

Pošto veliki broj žitelja Batajnice koristi ovu liniju BG voza i pošto se radi o velikoj redukciji, iz Sekretarijata za javni gradski prevoz doneli su odluku da pojačaju liniju 73 Batajnica - Blok 45.

Osim BG voza, zbog radova će trasu promeniti i pojedini međunarodni vozovi za Sofiju i Bar.

OBNOVA INFRASTRUKTURE

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture sa podizanjem brzine na deonici Beograd centar - Batajnica do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove do 200 kilometara na sat. U sklopu rekonstrukcije, biće obnovljene i stanice Novi Beograd, Zemun Polje i Tošin bunar.