VIDEO: Bazen 11. april zatvoren posle incidenta

Tanjug

07. 07. 2018. u 21:00

ВИДЕО: Базен 11. април затворен после инцидента

Foto: youtube.com

Zatvoreni bazen "11. april" na Novom Beogradu, gde je pre dve sedmice pored deteta pala velika ventilaciona cev, o čemu se saznalo tek danas pošto se snimak pojavio, neće raditi sve dok ne bude uvrđena odgovornost
Zatvoreni bazen "11. april" na Novom Beogradu, gde je pre dve sedmice pored deteta pala velika ventilaciona cev, o čemu se saznalo tek danas pošto se snimak pojavio na društvenim mrežama, neće raditi sve dok ne bude uvrđena odgovornost i ne preduzmu odgovarajuće mere sanacije.

To je Tanjug večeras rekao direktor JP Sportskog centra "Novi Beograd", Bojan Bovan, koji kaže da se cev obrušila sa plafona.

Prava je sreća, naime, da u ovom incidentu niko nije povređen, s obzirom na to da su u bazenu bila deca koja treniraju plivanje.

Prema rečima Bovana, incident se dogodio pre 12 dana i da je njima, kako kaže, veoma važno da se utvrdi ko je odgovoran, dok iz Gradskog veća kažu da su sve nadležne inspekcije izašle na teren, kao i da je za taj sportski centar nadležna opština Novi Beograd.

"Nama je izuzetno važno da se utvrdi ko je odgovoran za to. U pitanju je ventilaciona cev, koja je postavljena kada je rađena rekonstrukcija unutrašnjeg bazena 2012. godine", kaže Bovan.

Pročitajte još - Kupanje na bazenima od srede

Prema njegovim rečma, cevi se nalaze na više od 30 metara visine, te da je postupak rekonstrukcije izveden o trošku Grada, a vodili su ga Gradska uprava i Agencija za javne nabavke."Nije bilo za očekivati da se desi bilo kakav problem, a ponajmanje da ta cev padne. Ceo postupak je vodila Gradska uprava i Agencija za javne nabavke. Sportski centar nije ništa imao sa tim niti opština Novi Beograd pošto su u pitanju sredstva Grada. Mi smo kada se to dogodilo pozvali policiju koja je obavila uviđaj i dali smo im snimke sa video nadzora. Očekujemo da će biti preduzete mere i utvridi se zašto se to desilo i ko je odgovoran", naveo je Bovan.

NJemu je, kaže, izuzetno važno da se utvrdi odgovornost za ovaj incident.

Bazen je, nakon incidenta, odmah zatvoren, kaže Bovan i dodaje da neće raditi sve dok ne budu preduzete mere za njegovo ponovno stavljanje u funkciju.

Komisija je oformljena i radi se na utvrdivanju okolonosti pod kojim je došlo do incidenta, kao i na sanaciji cevi.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je rekao za Pink da Grad Beograd nije nadležan za "11. april" kao ni za druge sportske centre, već da su oni u nadležnosti opština koje o njima brinu.

"Grad Beograd nije nadležan za '11. april', kao što nije nadležan za sportski centar Šumice, Banjicu ili Olimp. Oni su u intgerenciji opština koje brinu o njima. O '11. aprilu' brine opština Novi Beograd, ona postavlja i rukovodstvo u "11. aprilu" (koji je deo Sportskog centra Novi Beograd) i oni su ti koji treba da daju odgovore na ta pitanja zašto se to desilo", kazao je Petronijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)