ODLOŽENO PRINUDNO ISELjENjE: Izvršitelji pokušali da isele Mirjanu, sprečio ih zazidan ulaz u stan

VN

četvrtak, 24. 05. 2018. u 15:18

ОДЛОЖЕНО ПРИНУДНО ИСЕЉЕЊЕ: Извршитељи покушали да иселе Мирјану, спречио их зазидан улаз у стан

Foto: V. Danilov

Ponovni pokušaj prinudnog iseljenja Mirjana Ristić iz stana koji se nalazi u ulici Zagrađe u Mirijevu u četvrtak je osmi put odložen

PONOVNI pokušaj prinudnog iseljenja Mirjana Ristić iz stana koji se nalazi u ulici Zagrađe u Mirijevu u četvrtak je osmi put odložen.

Izvršitelji koji su u jutarnjim satima stigli na pomenutu adresu u pratnji policije nisu uspeli da Mirjanu isele iz stana, jer je ulaz u stan zazidan.

Pročitajte još - Komšije brane sugrađanku

Mesto gde su bila ulazna vrata potpuno je zabetoniran, ceo zid izgletovan, tako da uopšte ne može da se nasluti da se tu unutra nalazi stambena jedinica.

Mirjana se u toku dana nije pojavila, a roletne na stanu su bile spuštene.

Muke Ristićeve počele su pre dve godine od kada joj izvršitelji u stan dolaze na svaka dva meseca.

Pročitajte još - OKONČANA DRAMA U MIRIJEVU: Žena sa nožem u ruci pretila skokom sa terase, odloženo iseljenje (VIDEO / FOTO)

Iako tvrdi da ima pravosnažnu presudu Prvog osnovnog suda da je jedini vlasnik stana, kao i da je u katastru uknjižena kao vlasnica, izvršioci to negiraju.

Međutim, i druga vlasnica Olivera Popović koja polaže pravo na stan tvrdi da on njoj pripada.

"Kupila sam taj stan 2004. godine, a uselila se u njega 2007. i živela sam tu godinu dana. Nakon toga, 2008. godine smo svi izbačeni iz stanova iz cele zgrade, bez mogućnosti ulaska. Tužili smo investitora i dobili pravosnažnu presudu Višeg suda, a potom ju je potvrdio i Apelacioni sud. Krenuli smo u proces izvršenja 2014. godine i od tada počinje borba nas 12 porodica koje smo u ovoj zgradi kupili stan", ističe Olivera.

Podsetimo, prilikom poslednjeg pokušaja iseljenja, u januaru ove godine, Mirjana Ristić se popela na terasu držeći nož u ruci i preteći samoubistvom. Ipak, posle nekoliko sati pregovora, nadležni su odustali od izbacivanja iz stana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

skidam kapu

24.05.2018. 17:45

ko god da je u pravu ovo je genijalno. tako se treba boriti protiv države. betonom

Srbija

24.05.2018. 18:07

Ako brate, bacili ste 200 godina radnicke borbe i umesto prava radnika samo znate da vicete uaaa komunjare. To su vas naucili a za prava radnika ste zaboravili. E pa sada su njihova prava a vasa odredjuju izvrsitelji.Samo vi vicite uaa komunjare. Tito kriv i komunisti krivi za danasnjicu.Cetnici i kapitalizam slavite. Tajkuni su vam bogovi koji vam ispiru mozak da socijalizam i komunizam je najvece zlo, bez obzira na iskustva postenog coveka. Na golom otoku bi sada svi tajkuni bili. A vi ste!

bager

24.05.2018. 19:47

Duznost drzave je da stiti kupce ,koji su posteno kupili i platili stanove,,ali drzava izgleda stiti lopove i prevarante,,i dalje je sprega organizovanog kriminala i drzavnih sluzbenika,sudstva i policije,,,svi su nisko pali

bager

24.05.2018. 19:50

Izvrsitelj nije iznd zakona ,,i nikad nece biti ,,on je prvi duzan da postuje odluke suda ,,na osnovu cije presude on vrsi iseljenje ,kojeg suda koje odluke?

pedja

25.05.2018. 06:09

Ma, genijalno resenje. Evo i ja razmisljam da upadnem u tudji stan, uzmem kod neke banke kredit bez namere da isti vratim ili da prebijem nekoga ko me iznervirao, pa kad sud presudi da sam duzan da napustim stan, vratim kredit ili platim odstetu ovom kog sam prebio i izvrsitelj dodje da sprovede presudu, ja lepo zazidam vrata i okupim 30ak prijatelja ispred zgrade koji nece dozvoliti ulaz policiji i izvrsitelju. Jaci sam od drzave i sudstva-bas me briga.