PONOVNI pokušaj prinudnog iseljenja Mirjana Ristić iz stana koji se nalazi u ulici Zagrađe u Mirijevu u četvrtak je osmi put odložen.

Izvršitelji koji su u jutarnjim satima stigli na pomenutu adresu u pratnji policije nisu uspeli da Mirjanu isele iz stana, jer je ulaz u stan zazidan.

Pročitajte još - Komšije brane sugrađanku

Mesto gde su bila ulazna vrata potpuno je zabetoniran, ceo zid izgletovan, tako da uopšte ne može da se nasluti da se tu unutra nalazi stambena jedinica.

Mirjana se u toku dana nije pojavila, a roletne na stanu su bile spuštene.

Muke Ristićeve počele su pre dve godine od kada joj izvršitelji u stan dolaze na svaka dva meseca.

Pročitajte još - OKONČANA DRAMA U MIRIJEVU: Žena sa nožem u ruci pretila skokom sa terase, odloženo iseljenje (VIDEO / FOTO)

Iako tvrdi da ima pravosnažnu presudu Prvog osnovnog suda da je jedini vlasnik stana, kao i da je u katastru uknjižena kao vlasnica, izvršioci to negiraju.

Međutim, i druga vlasnica Olivera Popović koja polaže pravo na stan tvrdi da on njoj pripada.

"Kupila sam taj stan 2004. godine, a uselila se u njega 2007. i živela sam tu godinu dana. Nakon toga, 2008. godine smo svi izbačeni iz stanova iz cele zgrade, bez mogućnosti ulaska. Tužili smo investitora i dobili pravosnažnu presudu Višeg suda, a potom ju je potvrdio i Apelacioni sud. Krenuli smo u proces izvršenja 2014. godine i od tada počinje borba nas 12 porodica koje smo u ovoj zgradi kupili stan", ističe Olivera.

Podsetimo, prilikom poslednjeg pokušaja iseljenja, u januaru ove godine, Mirjana Ristić se popela na terasu držeći nož u ruci i preteći samoubistvom. Ipak, posle nekoliko sati pregovora, nadležni su odustali od izbacivanja iz stana.