U Sava centar 30 miliona

M. STANOJKOVIĆ

30. 03. 2018. u 19:40

Kompanija "Delta holding" Miroslava Miškovića izabrana za partnera grada u rekonstrukciji kongresne dvorane. Tenderom se tražilo 12,5 miliona evra, a novi investitori spremni da ulože duplo više

У Сава центар 30 милиона

"Delta" će dostaviti i biznis plan za period od deset godina,foto N.Fifić

KOMPANIJA "Delta holding" Miroslava Miškovića definitivno će biti partner Gradu na projektu rekonstrukcije Sava centra. Grad je obelodanio da je kao potpuna izabrana njihova ponuda, koja je i jedina stigla na tender za javno-privatno partnerstvo za obnovu ovog kongresnog objekta. Rok da podnesu dokumentaciju za drugu fazu konkursa je 20. jun. U "Delti" kažu da su spremni da ulože mnogo više nego što je predviđeno konkursom.

Nakon tri neuspela pokušaja da dobiju partnersku podršku za sređivanje Sava centra, u poslednjem krugu Gradu je stigla "Deltina" ponuda. Kako su ispunili uslove pravnog, kadrovskog i finansijskog kapaciteta, preostaje im da u drugoj fazi konkursa dostave biznis plan za period od deset godina, plan rekonstrukcije i finansijsku ponudu da su spremni da investiraju 12,5 miliona evra.

- Iako je tenderom za ulaganje privatnog investitora predviđeno 12,5 miliona evra, spremni smo da uložimo mnogo više u renoviranje - navode u "Delta holdingu".

- Da bi se promenila fasada i modernizovao centar, potrebna je investicija od skoro 30 miliona evra. Obratili smo se stručnjacima iz SAD čija je uža specijalnost analiza i razvoj kongresnih centara. NJihova procena je da je za renoviranje Sava centra potrebno 28 miliona evra. Poštovaćemo reč stručnjaka i uložiti onoliko koliko je potrebno da Sava centar postane primarni izbor pri odabiru mesta za održavanje kongresa u ovom delu Evrope.

Kako navode u "Delti", cilj im je da što pre otpočne renoviranje kako bi se od Sava centra ponovo napravio prestižni kongresni centar, koji će poslovati po svetskim standardima.

- Ovo će biti mesto koje je u stanju da prihvati između 6.000 i 7.000 posetilaca okupljenih na jednom kongresu - objašnjavaju u "Delti".

- Osim kongresnog kapaciteta, ovo bi bio prostor okupljanja Beograđana na koncertima kvalitetne muzike i umetnosti. Na ovaj način bi se broj turista znatno povećao, a po tom osnovu bi uplate hotela i restorana u budžet Srbije porasle za bar 30 odsto. Svi dalji koraci u postupku zavise od procedure koju vodi Grad i koju ćemo u potpunosti ispoštovati.


MENADŽMENT

OSIM finansijskog dela, za koji, po svemu sudeći, neće štedeti, "Delta" planira i da obezbedi najkvalitetniji menadžment koji bi rukovodio prodajom kapaciteta ovog objekta na evropskom tržištu.

Jedan od uslova konkursa odnosi se na menadžment koji ima dugogodišnje iskustvo u oblasti turizma i upravljanja ovakvim kongresnim centrom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije