U STRAVIČNOM požaru, koji je jutros oko 8.40 izbio u kući na starom Obrenovačkom putu 15 u beogradskom naselju Čukarica, nastradala je osamnaestogodišnja devojka Remzija Ć., a povređeni su Muharem Ć., Adilj Ć., Ljuljeta Ć. i Ramiz Ć. Uzrok požar još nije poznat, a nezvanično, vatra je buknula od peći koju su ložili.

Vatra je najverovatnije ukućane zatekla na spavanju, a pretpostavlja se da je žar ispao iz peći bubnjare na koju su se grejali. Kuću od oko 60 kvadrata vatra je brzo gutala, a vatrogasne ekipe stigle su za nekoliko minuta, kada je požar zahvatio veći deo kuće. Prilikom gašenja i izvlačenja stanara, u jednoj od prostorija vatrogasci su pronašli ugljenisano telo devojke. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt. Povređeni, koji su zadobili opekotine i nagutali se dima, prevezeni su u dežurne medicinske ustanove.

PROČITAJTE JOŠ: IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Benzinom zapalio očevu sobu

- Jedna osoba je nastradala - potvrdili su u MUP. - Četvoro povređenih je prevezeno na Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, kao i na Vojnomedicinsku akademiju.

Nakon gašenja vatre, dim se neko vreme i dalje nadvijao nad ovim naseljem, a u vatrenoj stihiji u potpunosti je izgoreo krov, dok su ostali samo temelji.