Konačno čistiji prolaz kod Vuka

G. NOVAKOVIĆ

13. 02. 2018. u 20:00

Radnici prestoničkih komunalnih preduzeća započeli sedmodnevnu akciju. Grad spreman da preuzme brigu o održavanju platoa

Коначно чистији пролаз код Вука

Foto: Tanjug/ S. Radovanović

NA zahtev Opštine Zvezdara, radnici javnih komunalnih preduzeća "Gradska čistoća", "Zelenilo Beograd" i "Beogradput", u ponedeljak su čistili podzemni prolaz na stanici Vukov spomenik. Ova akcija biće nastavljena i u narednih sedam dana, kako bi se prolaz vanredno uredio.

Čišćenju je prisustvovao i gradski menadžer Goran Vesić, koji je iskazao spremnost grada da preuzme brigu o održavanju platoa, budući da trenutno o njemu niko ne vodi računa.

- Nedopustivo je da u centru Beograda imamo podzemne prolaze koji su prepuni đubreta - rekao je Vesić. - Ovim platoom zvanično upravljaju "Železnice Srbije", a u međuvremenu su zakupcima izdati određeni delovi tog prostora pa se desilo da ih ne održavaju ni jedni ni drugi. Insistiraćemo na tome da se ubuduće napravi jasan dogovor ko će ovo čistiti.

Podzemni prolaz kod Vuka čistilo je ukupno 25 radnika, uz pomoć tri mašine. Kako je napomenuo v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš, pomenuta lokacija samo je jedna od onih na kojima se svakodnevno radi na uklanjanju divljih deponija.

RUGLO Stepenište podzemnog prolaza Foto: Beoinfo

Inače, "Novosti" su krajem godine pisale o katastrofalnom stanju podzemnih prolaza širom prestonice. Smeće, voda koja curi sa plafona i nesnosan smrad, samo su neki od problema. Kako je tada najavio gradonačelnik Siniša Mali, projekat za saniranje prolaza je urađen i tokom ove godine biće sproveden u delo.


REKONSTRUKCIJA

- INICIRALI smo sa Direkcijom za izgradnju grada Beograda i da se ceo ovaj plato, koji se nalazi ispred parka, i Vukov spomenik u narednom periodu rekonstruišu - rekao je predsednik Gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović. - Ovo je centralna gradska opština, a centar Beograda trebalo bi da bude reprezentativan, jer poslednjih godina veliki broj turista posećuje znamenitosti ovog dela prestonice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)