ODLUKA da se "potez 500", odnosno linije gradskog prevoza za Sremčicu, Umku i Rušanj prepuste privatnicima, podstakla je govorkanja o sistemskom gašenju GSP. I dok odbornici opozicije u gradskoj skupštini tvrde da se smanjenjem kapaciteta GS i davanjem linija privatnicima ovo preduzeće uništava, iz Sekretarijata za javni gradski prevoz tvrde da Beograd bez GSP ne može i da je ovo način da se sačuva, dok "ne stane na noge".

Da gradska uprava nema nameru da uništi i proda GSP, već da mu pomogne da se oporavi i modernizuje, potvrđuje i plan strategije i razvoja u naredne četiri godine, koji se pred odbornicima gradskog parlamenta našao na poslednjoj sednici.

Proces podmlađivanja voznog parka počeo još prošle godine kada su sklopljeni ugovori za nabavku novih autobusa. Deset vozila već krstari gradskim ulicama, a uskoro će se u garažama naći i novih 30 zglobnih vozila. Ujedno, u naredne četiri godine planirana je nabavka novih 80 solo i 120 zglobnih autobusa, 14 solo i 22 zglobna trolejbusa, kao i 67 elektrobusa! Da bi se znatno popravilo stanje voznog parka, u planu je i kupovina 200 polovnih autobusa starosti do šest godina.

Osim "podmlađivanja" koje će umnogome poboljšati kvalitet prevoza, u planu su radovi u objektima GSP. Rekonstruisaće se pogoni "Kosmaj", "Karaburma" i "Novi Beograd". Pogon "Zemun" biće izmešten iz centra na novu lokaciju, u privrednu zonu Gornji Zemun. Procenjena vrednost ovog projekta je 23 miliona evra, a tu će biti smešteno 220 autobusa. Nova lokacija za vozila biće i "Mala Autokomanda". U planu je i izmeštanje sadržaja GSP sa Dorćola i formiranje novog trolejbusko-elektrobuskog pogona "Kosmaj 2" i to na raskršću ulica Stefana Prvovenčanog, Vojislava Ilića i Mokroluške. Osim već najavljene izgradnje trolejbusko-autobuskog terminala "Dunavska" na Dorćolu, gde će okretati linije koje sada saobraćaju ka Studentskom trgu i Trgu republike, terminus "Glavna železnička stanica" bi zbog širenja "Beograda na vodi" trebalo da bude premešten ispod mosta Gazela.

Da bi se unapredio trolejbuski sistem prevoza, od terminala "Dunavska" do Ulice Jaše Prodanovića, odnosno trasom - Dunavska, Francuska, Venizelisova, Cvijićeva i Takovska - saobraćaće trole. Nadležni, čini se, još nisu odustali od ideje da od Slavije do Kalemegdana idu tramvaji. Dok se to ne dogodi, jedna od opcija je da se u prvoj fazi putnici umesto trolama, kroz Kralja Milana prevoze elektrobusima.


TRAMVAJ BROJ 1

IZGRADNjOM novog tramvajskog koridora preko Mosta na Adi, prema strategiji razvoja, stvoriće se i mogućnost za reorganizaciju šinskog saobraćaja.

Tako će možda linija 11 saobraćati od Kalemegdana preko ovog mosta do Bloka 45, a linija 13 od Novog Beograda, mostom ka Banovom brdu. Zanimljivo je i to što se razmišlja o uvođenju tramvajske linije 1, koja će od Kneževca, preko Mosta na Adi, voziti do blokova.


ZA RASHODOVANjE 60 VOZILA

GSP trenutno raspolaže 841 autobusom, 241 tramvajem, sa 119 trolejbusa i pet elektro-buseva.

Prosečna starost solo autobusa je 10 godina, zglobnih trolejbusa 13 i tramvaja 39 godina. Do kraja ove godine biće rashodovano čak 60 autobusa i dva trolejbusa.