Pored reke smeće i životinjske kosti

V. R.

05. 05. 2015. u 22:37

Deponije na levoj obali Dunava, prema naselju Crvenka, šokirale meštane. Plastične flaše, ostaci nameštaja, sanitarija i - psi lutalice

Поред реке смеће и животињске кости

ODLAZAK u prirodu ovih dana može da bude prava katastrofa, ako se naleti na jednu od neprijatnih deponija koju su neodgovorni sugrađani napravili ostavljajući gomile smeća za sobom. Jedno ovakvo brdo otpada nalazi se na levoj obali Dunava - blizu Borče, kada se krene prema naselju Crvenka, putem kuda ide linija 104 gradskog prevoza.

Nesnosan smrad životinjskih kostiju, koje stoje na suncu, i ostalog smeća prosutog iz crnih plastičnih vreća širi se pored letnjeg puta koji vodi preko nasipa do šljunkare.

Pored životinjskih ostataka koji privlače pse lutalice, plastične flaše, kartonske kutije, ostaci nameštaja, automobila i sanitarija, sve na jednom mestu. Iako odgovarajućih mesta za odlaganje otpada širom prestonice ima dovoljno, nekolicina sugrađana ipak nađe slobodan prostor za smeće koje s vremenom može da preraste u pravu ekološku katastrofu, naročito kada je u blizini reka.

O bahatom potezu nemarnih sugrađana, uvek agilni momci okupljeni oko internet-portala "Leva obala Dunava info", svesni problema, obavestili su nadležne, pa se nadaju skoroj reakciji i uklanjanju deponije, kako bi se sprečila katastrofa.

PRETI OZBILJAN EKOLOŠKI INCIDENT

OGORČENI građani tvrde da ukoliko Dunav povuče ovu deponiju sa sobom, preti ozbiljan ekološki incident. Neophodno je da priobalje bude čisto kako bi kanali i crpne stanice koji regulišu nivo vode u kanalima Pančevačkog rita nesmetano funkcionisali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ciga

06.05.2015. 20:33

Smrdi odpad smrde kosti a jos vise smrde oni koji su to napravili, koliko covek moze da bude mizeran - primitivan ovo je najbolji dokaz. U civilizovanom svetu nesmes da pljunes na ulicu ako bacis opusak od cigarete nedao ti bog da te vide najebosi a kod nas isipes kamion kosti gde ima mesta i nikom nista, sta li kazu ispekciske sluzbe na to ili oni kasitaju ispod stola i cute a dokle zar treba sami sebe da potrujemo pa da svatimo da smo sami sebi najveci neprijatelji.