Ortopedija KBC Zemun u novom ruhu

M. L. J.

08. 04. 2013. u 11:27

Majstori uskoro treba da započnu velike radove na sanaciji jednog dela KBC "Zemun". Biće više mesta na odeljenju hemodijalize. Ustanova dobija i savremeniju laboratoriju

ZEMUNCI će uskoro dobiti novo odeljenje ortopedije u svojoj glavnoj bolnici. Grad će nastaviti da ulaže sredstva u rekonstrukciju Kliničko-bolničkog centra "Zemun", pa će tokom ove i iduće godine biti obnovljeni i dotrajali liftovi, a radovi će biti izvedeni i u objektu računovodstva.

Na mestu sadašnje bolničke laboratorije predviđeno je da bude formirano odeljenje ortopedije. Nova laboratorija, čija je izgradnja planirana tokom ove godine, nalaziće se na mestu današnjeg odeljenja ginekologije. Kapacitet će biti povećan i na odeljenju hemodijalize, gde će takođe biti kompletno rekonstruisane instalacije.

- Značajna je i rekonstrukcija dotrajalih liftova u novoj bolnici, jer objekat ima podrum, prizemlje i pet spratova - kaže Vera Dražić, gradska sekretarka za zdravstvo. - Svi ovi radovi omogućiće da se postojeći prostor reorganizuje, što će značajno unaprediti i efikasnost lekara, ali i medicinskog osoblja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

OPERACIONE SALE
U KBC "Zemun" godišnje se leči i ispita oko 20.000 građana. U novim, najsavremenije opremljenim operacionim salama, obavi se više od 7.000 hirurških intervencija, dok se u polikliničkoj službi obavi oko 300.000 specijalističkih pregleda.

Služba transfuzije, koja zbog nedostatka prostora radi na više lokacija u objektu, adaptacijom će biti povezana u jednu celinu, u kojoj će biti smeštena i stara trafo-stanica. U delu objekta će biti rekonstruisana i hidrantska mreža. Suteren u delu nove bolnice biće preuređen za potrebe smeštaja tehničke službe, održavanja nastave studentima, kao i za ostavu.

U januaru prošle godine završena je kompletna rekonstrukcija pet operacionih sala, koje su opremljene savremenim uređajima. Prizemlje, prvi i drugi sprat stare bolnice Kliničko-bolničkog centra "Zemun" rekonstruisani su 2010. godine, dok su 2011. u istoj zdravstvenoj ustanovi izvedeni radovi na trafo-stanici, operacionom bloku, kablovskom razvodu i dizel agregatu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije