NASTAVLJA SE SRPSKA SUPERLIGA: Zvezdi lepo na plus deset

Đ. S.

03. 02. 2023. u 10:15 >> 09:45

CRVENO-BELI su veliki favoriti da šesti put uzastopno podignu trofej namenjen šampionu države

НАСТАВЉА СЕ СРПСКА СУПЕРЛИГА: Звезди лепо на плус десет

FOTO: M. Vukadinović

Posle skoro tri meseca pauze, na velika vrata vraća se i srpski fudbal! Šampionska trka nije toliko uzbudljiva kao lane, prednost Crvene zvezde na poslednjem preseku iznosila je deset bodova u odnosu na Partizan, ali iz redova petostrukog vezanog prvaka Srbije su više puta poručili da ništa nije gotovo i da će do kraja prvenstva svakom izazovu pristupiti maksimalno ozbiljno.

Na programu je još deset kola uz plej-of, tokom kojih će se pored bitke za najvredniji pehar, voditi borba i na frontovima za Evropu, ulazak u najboljih osam, ali i za opstanak u elitnom rangu domaćeg fudbala.

Prvi će na teren izaći fudbaleri Kolubare i Radnika u petak od 18 časova, a kada se pogleda tradicija, Surduličani su bez poraza u istoriji od Lazarevčana u šest međusobnih okršaja. Ipak, ako uzmemo u obzir da je Radnik u toku prvih 19 kola osvojio osam bodova i prvi je kandidat za ispadanje, čini se da je Kolubara u nikad boljoj prilici da stigne do prvenca protiv rivala sa juga Srbije. Treba napomenuti da je Radnik u svoje redove vratio Milana Makarića, ubojitog napadača i najboljeg strelca Superlige u istoriji, koji je navikao da rešeta mreže na domaćim igralištima.

Subotnji program biće daleko bogatiji, sa centralnim okršajem na stadionu „Rajko Mitić“ gde će Zvezda dočekati Vojvodinu u derbiju kola (16.00). Odigraće beogradski i novosadski crveno-beli okršaj u čast Siniše Mihajlovića, legendarnog fudbalera oba kluba, koji je preminuo sredinom decembra, i sigurno će to biti jedno lepo i emotivno popodne za pristalice oba kluba. Takmičarski motiv biće takođe jako naglašen, iako domaćin slovi za velikog favorita. Najpre zbog činjenice da je u 17 uzastopnih duela sa novosadskom „starom damom“ šampion ostao neporažen, uz 16 pobeda i jednim remijem. Od poslednjih pet duela sa Vojvodinom, Zvezda samo na dva nije uspela da postigne bar dva gola.

Na nedavno okončanim pripremama crveno-beli su ostvarili pet pobeda, uz poraz od Ludogoreca, dok je Vojvodina u Antaliji nastupila sa manje uspeha jer je upisala tri trijumfa, dva remija i jedan poraz. Mada, često ti pripremni mečevi ne oslikavaju najpreciznije formu timova...

Pre Zvezde i “lala”, na teren će Mladost i Radnički iz Niša, dve ekipe koje će probati da pobegnu iz plej-aut zone, kao i Radnički Kragujevac i Voždovac, timovi na dnu plej-of konkurencije.

Biće zanimljivo i kako će se pokazati Čukarički posle zimskih priprema, a prvi izazov za Brđane je gostovanje Spartaku u Subotici. Samo dva puta u poslednjih deset sudara Beograđana i Subotičana oba tima nisu postigla pogodak.

U fokusu trećeg dana nastavka srpskog prvenstva biće okršaj Napretka i Partizana u Kruševcu. Prošle godine, okršaj sa „čarapanima“ i minimalni remi u prolećnom delu prvenstva u Humskoj bio je jako bolan, ali od tada crno-beli imaju dve vezane pobede protiv Napretka (3:0, 1:0). Ako se uzme u obzir tradicija na prethodnih pet mečeva ova dva tima, „valjak“ ima četiri trijumfa i remi, dok je na nešto većem uzorku, od deset pređašnjih okršaja, Partizanov učinak protiv Napretka šest trijumfa uz po dva remija i poraza.

Kada su pripreme u pitanju, crno-beli su na šest utakmica imali tri nerešene, dva izgubljene i jednu dobijenu utakmicu. Napredak je sa dosta slabijim rivalima ostvario tri pobede i poraz. Poslastica za kraj mogao bi da bude sudar TSC i Novog Pazara, dve ekipe koje su van „večitih“ pokupile možda i najviše simpatija neutralnih ljubitelja domaćeg fudbala. A da će biti neizvesno, pokazuje i pet prethodnih okršaja Topolčana i Pazaraca gde su oba tima imala po dve pobede uz jedan remi, stim što se pamti trijumf TSC iz 2020. rezultatom 7:0.

BOJOVIĆ I RIKARDO KORAK ISPRED OSTALIH

Biće neizvesna trka i za najboljeg strelca domaćeg prvenstva, a kladioci koji vole da igraju „specijale“ mogli bi da budu na mukama tokom prolećnog dela Superlige. Trenutno su na vrhu izjednačeni golgeteri Mladosti i Partizana, Milan Bojović i Rikardo Gomeš sa po 11 pogodaka. Iza je Bibars Natho (10), dok Nikola Štulić više nije u konkurencijii budući da je napustio Radnički Niš, a u trku bi mogli da se uključe i Badamosi iz Čukaričkog kao i ljubimac "delija" Katai. Obojica imaju po devet recki na kontu.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024