CRNO-BELI SANJAJU PLEJ-OF: U Litvaniji se dosta toga lomi!

M.M.

03. 02. 2023. u 10:31 >> 10:31

KOŠARKAŠI Partizana će u 23. kolu Evrolige gostovati Žalgirisu. Utakmica će se igrati u Kaunasu sa početkom u 19 časova.

ЦРНО-БЕЛИ САЊАЈУ ПЛЕЈ-ОФ: У Литванији се доста тога ломи!

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je prebrodio krizni period, sada igra daleko bolje i konkurentan je u borbi za nokaut fazu.

Nakon pobede u večitom derbiju nad Crvenom zvezdom izabranici Željka Obradovića su pružili sjajnu partiju protiv Asvela. Nakon 40 minuta igre momci iz Vilerbana su ispraćeni rezultatom 92-71.

Kevin Panter je bio taj koji je briljirao. Amerikanac je meč završio sa 22 poena. Dvocifreni su bili još Dante Egzum (13), Matijas Lesor (12) i Džejms Naneli (10), Zek Ledej se zaustavio na 9 pogodaka, a svi igrači koji su kročili na teren su uspeli da se upišu u listu strelaca - Uroš Trifunović (7), Aleksa Avramović (6), Danilo Anđušić (4), Jam Madar (3), Janis Papapetru (3) i Alen Smailagić (3).

Što se tiče ekipe iz Kaunasa, Kazis Maksvitis ne može da računa na Kinana Evansa koji je doživeo tešku povredu. Amerikanac je bio prva napadačka opcija u napadu, a kao njegova zamena u tim je stigao Ajzea Tejlor, međutim, bivši igrač Anadolu Efesa je takođe doživeo povredu i odsustvovaće sa terena nekoliko nedelja.

Litvanci ove sezone igraju iznad očekivanja, u dosadašnjem delu takmičenja su upisali 12 pobeda i 11 poraza.

U prošlom kolu su izgubili od aktuelnog šampiona Evrope rezultatom 80-70. Ignas Brazdeikis je bio sjajan u tom duelu, ubacio je 25 poena, ali to ipak nije bilo dovoljno da se sruši četa Ergina Atamana koja ove sezone igra po sistemu toplo-hladno.

"Parni valjak" sledeće nedelje gostuje Bajernu, dok će sa druge strane Ulanovas i kompanija ugostiti Baskoniju.

Ovi rivali su se sastali u petom kolu i tada je srpski predstavnik slavio pred svojom vernom publikom u krcatoj "Štark areni" rezultatom 84-76.

Naša procena je da će večeras granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +158,5 (kvota 1,89)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili