JOŠ UVEK NIŠTA NIJE GOTOVO: Crveno-beli se nadaju borbi za plej-of!

M.M.

14. 12. 2023. u 09:06

CRVENA zvezda će u 14. kolu Evrolige ugostiti Albu.

ЈОШ УВЕК НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Црвено-бели се надају борби за плеј-оф!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli igraju jako loše na evrosceni, a u dosadašnjem delu takmičenja upisali su samo četiri pobede.

Prošle nedelje su imali turneju u Španiji gde su pretrpeli dva poraza. Najpre je bolja od njih bila Valensija, a zatim i Baskonija u "Fernando Buesa" areni.

Nakon toga crveno-beli su savladali Megu u okviru ABA lige, rezultat je glasio 88:98. Puleni Marka Baraća su bolje otvorili duel, međutim, aktuelni vicešampion je kasnije zaigrao daleko kvalitetnije.

Najbolje partije na evrosceni prikazuje Nemanja Nedović koji u proseku postiže 13,2 poena, dok su iza njega Luka Mitrović i Miloš Teodosić sa 11,2, odnosno 10,6 pogodaka.

Luka je prvi skakač ekipe sa 6 uhvaćenih lopti po utakmici, dok je za razigravanje ekipe zadužen tridesetšestogodišnjak iz Valjeva koji beleži 5,4 dodavanja.

Ono što bode oči navijačima je igra Šabaza Nejpira koja je ispod svakog nivoa. Amerikanac deluje nezainteresovano, a kada je na parketu, možemo slobodno reći da igra samo za sebe.

Rokas Gedraitis se nakon odlaska Duška Ivanovića jednostavno "ugasio", međutim, u okršaju sa Baskonijom smo videli njegovo buđenje, bivšem klubu je spakovao 24 poena. Marko Simonović i Majk Tobi su u najelitnijem evropskom takmičenju totalno neprimetni, dok se Jago dos Santos upali s vremena na vreme. Džoel Bolomboj je neko ko je konstantan u poslednje vreme, na prethodne tri utakmice ima prosek od 12,6 poena.

Sa druge strane Alba je uz Asvel najslabija ekipa u Evropi trenutno. Tim iz Berlina je u dosadašnjem delu takmičenja ostvario samo dve pobede.

Prva violina ekipe je Johanes Timan koji ubacuje 15,2 poena, nemački internacionalac je i prvi skakač sa 5,7 uhvaćenih lopti. Treba naglasiti da je u poslednje vreme nešto veću ulogu dobio talentovani Gabrijele Proćida koji je protiv Anadolu Efesa brojao do 16.

Ovi rivali su se prošle sezone sastali dva puta i obe ekipe su upisale po trijumf. Crvena zvezda je tada u Beogradu bila veliki favorit, međutim, Maodo Lo je rastužio navijače.

Srpski predstavnik još uvek nije izgubio šanse za plej-of, ali moraće da podigne nivo igre. Izabranici Janisa Sferopulosa će sledeće nedelje u duplom kolu dočekati Real Madrid, a zatim će imati okršaj sa Makabijem u praznoj dvorani.

Verujemo da će Teo i družina maksimalno ozbiljno pristupiti meču i ostvariti rutinski trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H1 -7,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)