SMEŠI NAM SE OBRAČUN SA AMERIKOM U ČETVRTFINALU: Italija ponovo bila kobna po Srbiju

V.M.

03. 09. 2023. u 08:27

KOŠARKAŠI Srbije će od 14 časova odmeriti snage sa Dominikanskom Republikom u meču koji će odlučiti ko će igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

СМЕШИ НАМ СЕ ОБРАЧУН СА АМЕРИКОМ У ЧЕТВРТФИНАЛУ: Италија поново била кобна по Србију

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon sjajne prve faze i rutinske tri pobede nad Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, naša reprezentacija je doživela poraz od Italije koji se može ispostaviti kao tragičan u pohodu na medalju.

Kao i na Evropskom prvenstvu, Srbija je ponovo imala veliki prednost (+16), ali je dozvolila Italijana da je stignu krajem treće četvrtine, a u poslednjem kvartalu ''azuri'' su preuzeli inicijativu i na kraju zasluženo slavili (78:76).

Nosioci igre ''orlova'' u uvodnoj fazi Bogdanović i Nikola Jović su potpuno podbacili, kombinovao su šutirali 2/18 za tri poena, dok se sa druge strane razigrao Simone Fontekio koji je ubacio čak 30 poena.

Srbija je čak imala i napad za produžetak ili pobedu nakon promašaja Fontekija deset sekundi pre kraja, ali Stefan Jović je presporo preneo loptu i na kraju je sa 11 metara promašio čitav koš.

Ovaj poraz se može pokazati kao veoma koban po naše momke, jer ako danas Italija (igra sa Portorikom) i Srbija trijumfuju što je velika verovatnoća, ''azuri'' će biti prvi zbog boljeg međusobnog duela što bi značilo da bi izabranici Karija Pešića u četvrtfinalu igrali sa pobednikom duela Amerike i Litvanija koji se igra od 14:40.

Pešić je nakon meča sa Italijom izjavio da će meč sa Dominikanom biti kao finale za naše momke, a i ako bi se sureli sa Amerikom u četvrtfinalu na klupi imamo čoveka koji zna kako se pobeđuje najjača selekcija na svetu jer je to učinio takođe u četvrtfinalu na putu do naše poslednje svetske krune 2002. godine. 

Što se tiče Dominikane, njoj samo pobeda znači plasman u narednu fazu jer je doživela neočekivan poraz od Portorika (97:102). 

Glavna karika u ekipi je naravno Karl Entoni Tauns koji je drugi najbolji strelac takmičenja sa 24.3 poena u proseku. Sjajni centar Minesote je protiv Portorika ubacio čak 39 poena uz 10 skokova ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Smatramo da će se Srbija ''trgnuti'' posle poraza od Italije i savladati Dominikansku Republiku, a uz to se nadamo da Litvanija ili Portoriko mogu doći do novog iznenađenja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Dominikanska Republika - Srbija H2 5,5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)