SRBIJA NA KORAK OD FINALA: Svetske šampionke pokazale klasu u dosadašnjem toku prvenstva

V.M.

01. 09. 2023. u 09:55

U polufinalu Evropskog prvenstva u odbojci za žene sastaće se Srbija i Holandija. Meč se igra u Briselu sa početkom od 20 časova.

СРБИЈА НА КОРАК ОД ФИНАЛА: Светске шампионке показале класу у досадашњем току првенства

FOTO: OSS

Naše reprezentativke su se prošetale do polufinala sa sedam uzastopnih pobeda od starta prvenstva. Zauzele su prvo mesto u grupi ''A'', a nakon toga su u nokaut fazi bile bolje od Švedske i Češke.

Izabranice Đovanija Gvidetija su izgubile samo tri seta u dosadašnjem toku takmičenja i kao veliki favoriti ulaze u večerašnji meč, ali opuštanja ne sme biti jer je Holandija veoma solidna reprezentacija.

Srbiju standardno predvodi najbolja odbojkašica Tijana Bošković koja je najbolja poenterka Eura sa 163 osvojena poena, odličnim partijama prate je Bianka Buša i Maja Ognjenović, a tokom čitavog turnira ističe se i Maja Aleksić koja je protiv Čehinja pokupila 16 poena i unosi veliku energiju kada sa klupe uđe u igru.

Što se tiče Holanđanka, one su imale dosta lak put do polufinala, takođe su ostvarile sedam pobeda, a izgubile su samo jedan set i to protiv Francuske. U grupi ''D'' su zauzele prvo mesto, dok su u nokaut fazi bez problema savladale Švajcarsku i Bugarsku.

Pobednik ovog susreta će u finalu igrati sa boljim iz duela Turska - Italija, a zanimljivo je da su ove četiri reprezentacije dogurale do polufinala i na Euru u Beogradu pre dve godine, samo je tada Srbija igrala sa Turskom, a Italija sa Holandijom.

Našim devojkama tradicionalno na turniru treba vremena da se razigraju i često imaju problema u prvom setu kao što je bio slučaj protiv Češke, ali kada uhvate zalet, izgledaju nezaustavljivo i očekujemo novu dominantnu partiju Srbije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Srbija - Holandija hendikep 1 (-1,5) (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)