''ORLOVI'' POLEĆU: Košarkaška reprezentacija Srbije protiv Helena započinje tradicionalno učešće na Akropolis kupu

V.M.

08. 08. 2023. u 11:35

U prvoj zvaničnoj pripremnoj utakmici naše reprezentacije, izabranici Svetislava Pešića sukobiće se sa Grčkom (18.45).

ОРЛОВИ ПОЛЕЋУ: Кошаркашка репрезентација Србије против Хелена започиње традиционално учешће на Акрополис купу

KSS

Iako je oslabljena izostancima nosioca igre Nikole Jokića i Vase Micića, reprezentacija Srbije se okupila i predvođena kapitenom Bogdanom Bogdanovićem započela je pripreme za Svetsko prvenstvo koje počinje krajem avgusta.

Uz igrača Atlante hoksa, na spisku selektora Pešića nalaze se Stefan Jović, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Jović, Dušan Ristić, Nikola Milutinov i Boriša Simanić, a za Akrpolis kup na raspolaganju neće biti povređeni Alen Smailagić i Uroš Trifunović, te Dušan Beslać i Nikola Topić.

''Orlovi'' su do sada odigrali dve prijateljske utakmice zatvorenog tipa, učinak igrača na njima nije poznat, ali zna se da je naša selekcija savladala Bosnu i Poljsku, tako da hemija i entuzijazam u ekipi raste, ali sada tek sledi ono pravo.

Srbija će na Akropolis kupu odigrati prve zvanične prijateljske mečeve, protivnici će joj biti Grčka i Italija, a nakon toga je očekuju prijateljski mečevi sa Kinom, Portorikom i Brazilom, što će biti ozbiljni ispiti pred Svetsko prvenstvo. 

Što se prvenstva tiče, Pešićeva četa će grupnu fazu igrati u Manili, a pored domaćih Filipina i Srbije, grupu ''B'' dopunjavaju Južni Sudan i Portoriko.

Grčka takođe ima velike probleme sa formiranjem sastava. Najveći izostanak verovatno će biti najbolji igrač ekipe Janis Adetokumbo koji ima probleme sa kolenom i minimalne su šanse da nastupi na prvenstvu.

Itudisu sigurno na raspolaganju nisu Kalates i Slukas koji su zatražili odsustvo zbog napora, a uz njih u sastavu nema ni Dorsija, Kaselakisa, pod znakom pitanja je i Janisov brat Kostas Adetokumbo, a sam meč sa Srbijom verovatno će propustiti Papapetru i Papanikolau.

Ipak, i pored tih izostanaka, Grčka je u dosadašnjem toku priprema dva puta savladala Sloveniju (98:91, 88:77).

U tim pobedama najviše su se istakli Vokap i Lucis, a dobre partije pruža i fan publike Dinos Mitoglu koji se vratio košarci nakon odrađenih 16 meseci suspenzije zbog dopingovanja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +162,5 (1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)