VAVRINKA SE VRATIO NA MESTO USPEHA: Pre 16 godina pao je Novak Đoković, da li će to biti sluaj i sa Popirinom?

Novosti online

30. 07. 2023. u 11:52

U finalu Umaga gledaćemo obračun Stena Vavrinke i Alekseja Popirina.

ВАВРИНКА СЕ ВРАТИО НА МЕСТО УСПЕХА: Пре 16 година пао је Новак Ђоковић, да ли ће то бити слуај и са Попирином?

Foto: AP

Vavrinka je doživeo bajkoviti povratak u Umag posle 16 godina odsustva i nekadašnji šampion ovog turnira plasirao u finale. Iako je sreća bila na njegovoj strani sa povoljnim žrebom i lošoj formi njegovih protinvika, ostaje impresivno da je do ove faze stigao bez ijednog izgubljenog seta.

Sa 38 godina i nakon četiri operacije zbog problema sa stopalima i kolenima, bivši osvajač tri Gren slema ponovo se bori za ATP titulu. Danas će imati priliku da osvoji svoju 17. titulu, prvu od Ženeve iz 2017. godine.

Umag ima poseban značaj za Švajcarca, jer je na ovom mestu 2006. godine osvojio svoj prvi trofej u prfesionnalnoj karijeri ostvarivši pobedu nad strašnim protivnicima kao što su Huan Martin Del Potro i Novak Đoković (koji se povukao tokom finalnog meča).

Zanimljivo, plasma u finale Umaga doneo mu je mesto u prvih 50 na ATP rang listi iz kojih je izostajao u poslednje dve godine.

Aleksej Popirin se u subotu našao u intenzivnoj i iscrpljujućoj borbi koja je trajala više od tri sata protiv polufinaliste Matea Arnaldija. U prvom setu, Popirin je imao brejk prednosti u dva navrata, ali nije uspeo da to iskoristi. Međutim, pokazao je veliku otpornost i odlučnost, odbijajući da odustane i slavio je nakon velikog preokreta (6-7 7-5 6-3).

Nakon veoma loših igara prošle sezone, ove godine vratio je podigao formu i pokazao veoma dobre nastupe na turu. O tome koliko bolje igra u 2023. godini dovoljno govori podatak da je već ostvario 17 pobeda na turu ove sezone, dok je za celu 2022. slavio samo pet puta.

Svoje jedino prethodno učešće u finalu pretvorio je u svoju jedinu ATP titulu u Singapuru pre dve godine kada je u okršaju za titulu nakon preokreta savladao Aleksandra Bublika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Popirin - Vavrinka 2 (1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)