LASLO ĐERE U FINALU: Može li Srbin do treće ATP titule protiv favorizovanog Zvereva?

V.M.

30. 07. 2023. u 12:02 >> 12:02

U finalu ATP Hambruga od 15 časova gledaćemo obračun Lasla Đerea i Aleksandra Zvereva.

ЛАСЛО ЂЕРЕ У ФИНАЛУ: Може ли Србин до треће АТП титуле против фаворизованог Зверева?

Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Đere pruža sjajne partije u Hamburgu ove nedelje i zasluženo je dogurao do finala. Laci je u dosadašnjem toku turnira izgubio samo jedan set, protiv Gvida Pelje u trećem kolu, a pored toga je ostvario tri maksimalne pobede protiv Ečeverije, Muzetija i Žanga. 

Momak iz Sente je trenutno 57. na ATP listi, a ako bi danas trijumfovao zauzeo bi mesto u top 30 i približio se svom najboljem rang koji je imao 2019. godine kada je bio 27.

Srbin se jučerašnjom pobedom nad Žangom plasirao u svoje peto ATP finale i u njima za sada ima skor 2-2. Osvojio je Rio de Žaneiro 2019. kada je u finalu nadjačao Ožea Alijasima, dok je godinu dana kasnije u finalu Sardinije bio bolji od Marka Čekinata.

Aleksandar Zverev je stavio tačku na svoj razočaravajući rezultat u polufinalima ove godine rutinski savladavši Artura Filsa (2:0). Saša je rano oduzeo servis tinejdžeru u oba seta i održao svoju prednost tokom celog meča, sačuvavši sve tri brejk lopte sa kojima se suočio, 6-2 6-4.

Nemački broj jedan tokom čitavog turnira nije izgubio set, izgleda impresivno i danas će imati priliku da u u rodnom gradu osvoji prvu titulu nakon povratka sa povrede, a veliki vetar u leđa daće mu domaća publika koja će biti uz njega.

Bivši svetski broj dva osvojio je četiri ATP titule u Nemačkoj u dosadašnjoj karijeri, po dva puta dizao je trofej u Minhenu i Kelnu.

Danas verujemo da ćemo gledati jedan dobar meč i očekujemo da granica gemova bude prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +20,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije