BITKA ZA LIGU ŠAMPIONA: Betis i Atletik izjednačeni ulaze u današnji duel

M.T.

29. 12. 2022. u 09:17

Gol-razlika je jedino što razdvaja dve ekipe.

БИТКА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Бетис и Атлетик изједначени улазе у данашњи дуел

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Špansko prvenstvo nastavlja se danas posle pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru i odmah na startu donosi veoma uzbudljiv meč u kojem će u okviru 15. kola La lige večeras od 19.15 na stadionu ''Benito Viljamarin'' Betis dočekati Atletik Bilbao.

Betis je bio prilično nestabilan sa formom pred pauzu zbog Mundijala pošto je u poslednjih pet kola španskog šampionata ostvario samo jednu pobedu protiv Real Sosijedada uz po dva remija i poraza. U poslednjem kolu pred prekid španskog prvenstva Betis je ubedljivo poražen na gostovanju u Valensiji sa 3:0.

Bio je to četvrti poraz za tim iz Sevilje u sezoni, pored sedam pobeda i tri remija trenutno se ''zeleni'' nalaze na šestom mestu u šampionatu sa osvojena 24 boda, koliko imaju Atletiko Madrid i Atletik Bilbao na petoj i četvrtoj poziciji. To znači da je Betisu pozicija koja vodi u Ligu šampiona nadohvat ruke, ali će večeras morati da ostvari dobar rezultat protiv Baskijaca.

Za Atletiko Bilbao pauza zbog Mundijala završila se još pre nedelju dana pošto su Baskijci igrali meč treće runde Kupa kralja u kojem su minimalcem savladali niželigaša Sestao.

Posle sjajne forme početkom sezone, Baskijci su malo pali, ali i dalje se drže u vrhu prvenstva. U poslednjih pet kola La lige Bilbao je po dva puta pobedio i izgubio uz jedan nerešen rezultat, a u poslednjem kolu pred pauzu uspeo je da savlada ubedljivo Valjadolid sa 3:0. Baskijci se trenutno nalaze na četvrtom mestu koje ih vodi u Ligu šampiona, ali ih očekuje večeras duel sa direktnim konkurentom i najmanje im je potreban neuspeh.

Manuel Pelegrini biće na ovom meču lišen usluga Pola Akokua i Huana Kruza zbog povreda, dok Edgar Gonzales neće igrati zbog dobijenog crvenog kartona protiv Valensije, a izostaće Viktor Kamarasa i Viktor Ruzi. Što se tiče Atletik Bilbaa, Ernesto Valverde gotovo i da nema problema oko sastava pošto će izostati samo Mikel Balenziaga, dok su svi ostali igrači na raspolaganju Valverdeu.

Kada je u pitanju međusobni skor u poslednjih deset mečeva, prednost je na strani Atletik Bilbaa koji je uspeo da ostvari pobedu u šest od tih deset utakmica. Betis je slavio samo dva puta i dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!