SPEKTAKL NA ŠATRIJEU: Nezaustavljiva Poljakinja!

M.M.

04. 06. 2022. u 07:49

IGA Švjontek i Kori "Koko" Gof sastaće se u finalu Otvorenog prvenstva Francuske. Meč će se igrati na centralnom stadionu "Filip Šatrije" sa početkom u 15 časova.

СПЕКТАКЛ НА ШАТРИЈЕУ: Незаустављива Пољакиња!

FOTO: Tanjug

Poljakinja koja je rođena 2001. godine u Varšavi kaže da uživa u rokenrol muzici, a tenisom je počela da se bavi zato što je želela da pobedi stariju sestru. Ova dvadesetjednogodišnjakinja dolazi iz sportske porodice, otac Tomaž Švjontek se bavio veslanjem i nastupao je na Olimpijskim igrama 1988.godine u Seulu.

Prošle godine ova teniserka je prvi put ušla u TOP 10, dospela je na 4. mesto VTA liste, debitovala je na završnom turniru i tako postala prva Poljakinja još od Agnješke Radvanske kojoj je to pošlo za rukom

 A ono što Iga radi ove sezone, to je zaista za udžbenike, u poslednja 34 meča nije zabeležila nijedan poraz, trenutno ima zvanje najbolje igračice na svetu i u 2022. godini ima 5 osvojenih titula, u prošlom kolu je počistila sa terena Dariju Kasatkinu prepustivši joj samo 3 gema.

Mesecima unazad gledamo dominaciju jedne igračice na turu, mnogi se nadaju da će devojka iz Varšave imati loš dan, ali to za nju ne postoji, u svakom meču koncentracija dostiže maksimum.

FOTO: AP/Žan-Fransoa Badi

Njena danšnja protivnica je osamnaestogodišnja Koko Gof koja je 23. na svetu i za sada u karijeri ima 2 trofeja, ove sezone još uvek nije podizala pobednički pehar.

Amerikanka je u Parizu na putu do finala dobila 6 mečeva i još uvek nije izgubila set.

Redom su "padale", Marino, Van Ojtvank, Kanepi, Mertens, Stivens i u polufinalu Trevizian.

Najduže što je ostala na terenu bilo je sat vremena i 33 minuta, zaista je prikazala impresivan tenis.

Ove dve teniserke su se do sada sastale dva puta, i oba puta je Poljakinja slavila, poslednji put su ukrstile rekete ove godine u Majamiju, Koko je tada uzela samo 4 gema.

Očekuje nas "ludo" finale u kome će igrati dve devojke koje su definitivno prikazale najbolji tenis u prethodne dve nedelje.

Naša procena je da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +18,5 (kvota 1,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)