''BOGINJA PROVINCIJE'' JE NAPRAVILA ISTORISJKI USPEH: Atalanta proslavlja sjajnu sezonu pred punim tribinama u Bergamu

V.M.

26. 05. 2024. u 10:10

FUDBALERI Atalante će u poslednjem kolu dočekati Torino (18:00), a na tribinama stadiona ''Gevis'' se očekuje sjajna atmosfera jer su domaćini sredinom nedelje osvojili Ligu Evrope koju će danas proslaviti sa navijačima.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ЈЕ НАПРАВИЛА ИСТОРИСЈКИ УСПЕХ: Аталанта прославља сјајну сезону пред пуним трибинама у Бергаму

FOTO: Tanjug/AP

Neverovatna je sezona iza Atalante koja je konačno uspela da osvoji trofej pod trenerskom palicom Đan Pjera Gasperinija. Iskusni stručnjak već osam dugih godina sedi na klupi ekipe iz Bergama koju je izdigao u vrh italijanskog fudbala i sada ''ubira plodove'' svog maestralnog rada.

Iako su nedelju dana ranije poraženi od Juventusa u finalu Kupa Italije (0:1), to nije poremetilo ''boginju provincije'' koja je u sredu odigrala fenomenalan meč i ''razvalila'' Leverkuzen sa 3:0 u finalu Lige Evrope.

Nemački predstavnik je bio neporažen ove sezone sve do tog trenutka, međutim nema za čim da žali je nadigran u svakom segmentu igre od strane Atalante koja je više nego zasluženo došla da prvog evropskog trofeja u istoriji kluba.

Heroj pobede bio je Ademola Lukman, fudbaler koji je godinama lutao i menjao klube, ali kada ga je Gasperini uzeo pod svoje počeo je da igra najbolji fudbal u karijeri i to je kruisao het-trikom u finalu, a posebno će se pamtiti drugi i treći pogoci krilnog napadača koji su među najboljima u skroijoj istoriji evropskih finala.

Večeras se očekuju pune tribine u Bergamu, navijači su orni da proslave trofej sa svojim navijačima, ali pored toga moraće da odigraju i ligaški meč sa Torinom koji je u potpuno drugom planu.

Rezultatski značaj ne postoji na njemu jer se domaćin plasirao u Ligu šampiona, dok gost ne može u Evropu, ali postoji mala začkoljica, a to je da ukoliko Atalanta ostane peta i šestoplasirani tim na tabeli će ići u Lige šampionu, a ukoliko uđe među top četiri to neće biti slučaj.

Trenutno joj četvrtoplasirana Bolonja beži dva boda, tako da sve sem trijumfa ''boginje'' vodi šestog na tabeli u najjače evrospko takmičenje.

NAŠ TIP: X (kvota 3,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)