FORTUNA BRANI VELIKIH 3:0: Bohum od gotovog napravio veresiju

O. M.

27. 05. 2024. u 07:50

FORTUNA iz Disledorfa dočekuje Bohum u revanšu baraža za popunu nemače prve Bundeslige. U prvoj utakmici Fortuna je dominirala i sa tri gola u mreži domaćina praktično jednom nogom već zagazila u Bundesligu.

ФОРТУНА БРАНИ ВЕЛИКИХ 3:0: Бохум од готовог направио вересију

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Bohum je u poslednje kolo Bundeslige ušao znajući da mu je dovoljan samo bod da obezbedi ostanak u prvoj ligi. Ali njihovi snovi su uništeni nakon teškog poraza od 4:1 na gostovanju Verderu iz Bremena. 

Ovaj poraz na "Vezeru", zajedno sa dramatičnom pobedom Union Berlina protiv Frajburga od 2:1 iz penala u nadoknadi vremena, spustio je Bohum na 16. mesto i poslao ih u baraž protiv trećeplasiranog iz Cvajte, Fortune Diseldorf. Iako je tradicija ovih dvoboja debelo na strani bundesligaša - otkada je Bundesliga vratila plej-of u sezoni 2008/09. prvoligaši su zadržali status u 12 od 15 slučajeva, rezultat prvog meča ukazuje na to da je vreme da Bohum ipak pakuje kofere za Cvajtu.

Uostalom Fortuna je jedna od te tri ekipe koje su do sada izbacivale prvoligaša. Bilo je to u sezoni 2011/12, kada su "crveno-beli" u dve utakmice bili bolji od berlinske Herte.

Fortunine šanse za promociju nastavljaju da rastu ako se pogleda njihova nedavna forma kod kuće, pošto je ekipa Danijela Tijuna završila svoju sezonu u popularnoj Cvajti pobedom u poslednjih šest uzastopnih utakmica na "Merkur-Špil areni". NA četiri od tih šest utakmica nisu primili ni gol.

Što se tiče Bohuma, čini se da su kola krenula nizbrdo, iako nisu baš išla u željenom pravcu ni ranije, kada je došlo do sukoba između trenera Hajka Bučera i prvog golmana Manuela Rimana.

Šanse za preokret posle 90 minuta u Disledorfu su tako male da u njih teško da veruju i najoptimističniji navijači Bohuma, koji je ostvario samo jednu pobedu na poslednjih 11 gostovanja. Možda bi inspiraciju trebalo uzeti iz ekipe Bohuma za sezonu 1989/90, što je jedini prethodni put da su igrali baraž za opstanak i na kraju u dve utakmice bili bolji od Sarbrikena.

Ali, to su neka davna vremena i malo je verovatno da će Bohum imati snage i znanja da način čudesan preokret.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,11)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)