ALMERIJA URUČUJE "FENJER" KADIZU: Domaćin u poslednjem meču sezone ide na prvu pobedu kod kuće

O. M.

25. 05. 2024. u 10:00

KADIZ gostuje Almeriji u susretu poslednjeg kola La lige. Poslednjeg na duže vreme kad je reč o ove dve ekipe jer su obe ostale ispod crte i sledeće godine će igrati u Segunda ligi, drugom razredu španskog fudbala.

АЛМЕРИЈА УРУЧУЈЕ ФЕЊЕР КАДИЗУ: Домаћин у последњем мечу сезоне иде на прву победу код куће

FOTO: Tanjug/AP

Borba za opstanak je godinama bila sudbina Kadiza. Prošle sezone iščupali su se za dva boda, one pre toga za samo jedan, ali ove godine su platiti ceh. Pre svega lošem i neefikasnom napadu i prevelikoj težnji da se utakmice ne izgube (čak 15 remija) nego da se pobede (samo šest pobeda u sezoni na izmaku).

S druge strane, Almerija će imati 19. i poslednji pokušaj da pobedi kod kuće ove sezone. Pobeda domaćina bi mogla da ih dovede do toga da završe na 19. mestu ispred Granade, a postoji nada za "rohiblankose" jer su njihove dve ligaške pobede stigle od 29. kola i obe protiv ekipa sa dna tabele.

Međutim, Almerija ima posebno loš rezultat kod kuće protiv Kadiza sa jednom jedinom pobedom u osam mečeva, uz tri remija i čak četiri poraza od "žute podmornice", uključujući i susrete u drugom razredu. Realnost je da nisu osvojili bod kod kuće od sredine marta, uz četiri poraza iz isto toliko utakmica i da su u tom procesu primili deset golova dok su postigli samo dva gola.

Kadiz će krenuti na ovo gostovanje u relativno dobroj formi sa samo jednim porazom iz poslednjih pet mečeva - po dve pobede i remija - i to od šampiona Real Madrida, ali nerešeno 0:0 kod kuće protiv Las Palmasa u nedelju ugasilo je nade navijača da njihova "žuta podmornica" neće potonuti.

Posle četiri sezone u najvišem rangu vraćaju se u Segundu gde su i proveli najveći deo svoje istorije.

Iako su se ove sezone mučili na gostovanju, a samo je Granada osvojila manje bodova, Žuta podmornica je zabeležila prvu ligašku pobedu u gostima od aprila 2023. u 36. kolu kada su održali nade za opstanak pobedom protiv Sevilje od 1:0. Izazov u subotu je sada ostvariti uzastopne pobede u gostima u ligi, nešto što su poslednji put postigli u oktobru 2020. godine.

ako žele da se to i ostvari moraće mnogo bolje da igraju u napadu nego tokom sezone na izmaku, naročito u gostima gde na poslednjih deset utakmica nisu postigli gol pre 81. minuta.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,03)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)