KAKO BEZ MITROVIĆA? ''Plavi talas'' lišen usluga svog najboljeg igrača juri dva gola zaostatka u polufinalu Lige šampiona

V.M.

23. 04. 2024. u 08:00

AL Ain je prošle nedelje prekinuo neverovatan niz Al Hilala od 34 vezane pobede savladavši ga sa 4:2 u prvoj utakmici polufinala azijske Lige šampiona i danas će ''plavi talas'' pokušati da nadoknadi ta dva gola zaostatka u revanšu koji se igra na ''Kingdom areni'' u Rijadu od 20 časova.

КАКО БЕЗ МИТРОВИЋА? Плави талас лишен услуга свог најбољег играча јури два гола заостатка у полуфиналу Лиге шампиона

Screenshot / AlHilal

Al Hilal je u opasnosti da propusti finale Lige šampiona po prvi put od sezone 2020/21, pošto ju je osvojio 2021/22, a prošle godine je zauzeo drugo mesto nakon poraza u finalu od Urave.

Saudijska ekipa nije izgubila nijednu utakmicu od poraza od Al Nasra rezultatom 2-1 u finalu arapskog Kupa klupskih šampiona u avgustu 2023. godine, sve do poraza od Al Aina na stadionu ''Haza bin Zajed'' prošle nedelje (2:4).

Očigledno je da je povreda Aleksandra Mitrovića poremetila domaćina koji ne izgleda isto na terenu bez srpskog reprezentativca, a igrači koji su trebali da nadoknade njegov izostanak u prvoj utakmici poput Sergeja Milinkovića Savića, El Davsarija i Malkolma jednostavno nisu bili na nivou.

Danas to ne sme da se ponovi ukoliko izabranici Žorža Žezusa žele u novo finale, a samopouzdanje da mogu do njega daje im činjenica da su vezali 17 pobeda na ''Kingdom areni'', serija koja traje još od septembra prošle godine, skoro punih sedam meseci.

Takođe, dodatna motivacija Al Hilalu je to da je na pragu osvajanja svih takmičenjima u kojima se takmiči. Već je ''podigao'' Superkup, a to se može reći i za ligu jer šest kola pre kraja ima devet poena prednosti u odnosu na Al Nasr koji je odigrao meč više od njega. Što se tiče Kupa Saudijske Arabije, tu je dogurao do polufinala i krajem aprila će ukrstiti koplja sa Al Itihadom.

Sa druge strane, Al Ain je nadomak plasmana u finale Lige šampiona po prvi put od 2016/17, što bi im bilo treće finale u istoriji kluba.

Iako su se nalazili u slaboj formi pred obračun sa Al Hilalom, bez pobede na četiri vezane utakmice, pronašli su način da urade ''nemoguće'' i savladaju ga.

Taj trijumf je bio veliko iznenađenje jer su večerašnji gosti u domaćem prvenstvu treći na tabeli sa 15 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Al Vasl, a takođe su i eliminisani iz nacionalnog kupa gde ih je u četvrtfinalu izbacila Itihad Kalba.

Ipak, u Ligi šampiona je druga priča za ''gazde''. ''Prošetali'' su se kroz grupnu fazu gde su osvojili 15 od mogućih 18 poena i zauzeli prvo mesto u grupi ''A'', što je dovelo do okršaja protiv uzbekistanskog superligaša Nasafa u osmini finala.

Posle prve utakmice bez golova, Al Ain je slavio kod kuće u revanšu rezultatom 2:1 i prošao u četvrtfinale. 

Tamo su se suočili sa Al Nasrom koji je bio apsolutni favorit, ali popularni ''šefovi'' su pod palicom Ernana Krespa napravili veliko iznenađenje prošavši dalje na penale koji su se morali izvoditi jer je bilo 4:4 nakon 210 minuta igre.

Što se tiče izostanaka sa današnjeg duela, Al Hilal je bez Nejmara i Mitrovića, dok će u redovima Al Aina meč propustiti Laba.

Verujemo da će Žorž Žezus dobro pripremiti svoju ekipu za ovaj revanš, očekujemo odgovor ''plavog talasa'' i tipujemo da će slaviti, kao i da će biti golova na ''Kingdom areni'' jer trijumf od jednog gola razlike ne zadovoljava domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)