KAKAV "DERBI DELA MADONINA": Inter pobedom nad gradskim rivalom prišiva drugu zvezdicu

O. M.

22. 04. 2024. u 08:57

MILAN i Inter zatvoriće 33. kolo italijanske Serije A. Biće to 239. "derbi dela Madonina", tokom kojih su nas gradski rivali navikli na borbe za trofeje, a ovaj derbi poseban je zbog toga što bi Inter pobedom obezbedio 20. šampionsku titulu.

КАКАВ ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА: Интер победом над градским ривалом пришива другу звездицу

Tanjug/AP

Ostalo je šest kola do kraja prvenstva, a Inter ima 14 bodova više od Milana koji jedini ima teoretsku šansu da ga stigne.

Naravno, svima je jasno da je Inter već šampion i da je pitanje kola kada će obezbediti titulu, ali je isto tako jasno da bi "nerazurima" bilo najslađe da to ostvare u derbiju protiv ljutog rivala. S druge strane, "rosonerima" bi to bio težak udarac, naročito zbog činjenice da će Inter sada preteći Milan u broju naslova prvaka Italije, a pored toga, prišiće i drugu zvezdicu iznad grba, kao simbol 20 "skudeta".

Dakle, Milan bi danas mogao da ostane i bez poslednje šanse za trofej. U četvrtak su ispali iz Lige Evrope, porazom od Rome, i sada im je preostalo samo da odigraju šest utakmica do kraja sezone u Seriji A.

Ako ništa drugo, mogu da budu mirni što se tiče plasmana u Ligu šampiona naredne sezone. Italija će imati pet predstavnika (možda i šest, ako Roma završi šesta u Seriji A i osvoji Ligu Evrope), a Milan ima 15 bodova više od Atalante.

Od poslednjih šest utakmica, četiri će odigrati kod kuće, a tri protiv ekipa iz donje polovine tabele.

U njihovim mečevima ove sezone imamo treći najveći prosečan broj golova po meču – 3,13.

Sačuvali su mrežu u 12 utakmica, a nisu uspeli da postignu gol u samo dve utakmice. U Seriji A, Milan je u nizu od sedam mečeva bez poraza i samo jednom je izgubio od početka decembra. 

Poslednji poraz kod kuće dogodio se početkom novembra od Udinezea. Istina, u tom periodu su izgubili dve utakmice u Evropi (Dortmund u Ligi šampiona, Roma u Ligi Evrope) i jednu u Kupu Italije (Atalanta), ali u prvenstvu je "Đuzepe Meaca neosvojiva tvrđava kada je Milan domaćin.

Inter bi posao mogao da završi već danas. Ako pobede u ovom meču, biće novi šampioni Italije. Inter će u tom slučaju imati 17 bodova prednosti u odnosu na Milan na pet utakmica do kraja i niko neće moći da ih uhvati jer je Juventus na "minus 19" i pre ove utakmice. 

Inter je neverovatan ove sezone. Imaju samo jedan poraz posle 32 utakmice u Seriji A i taj poraz je usledio u septembru od Sasuola posle neobjašnjivog preokreta. Gotovo sedam meseci su neporaženi. Niz se proteže na 27 utakmica.

Inter je neporažen u gostima, ima najbolji napad u ligi sa 77 postignutih golova i najbolju odbranu sa 17 primljenih golova, u najboljoj su formi, najbolji su domaćini i najbolji su u gostima.

Jednostavno, oni su najbolji tim u ligi ove sezone! Postigli su najmanje jedan gol u svakoj utakmici ove sezone i sačuvali mrežu na 19 utakmica.

Takođe, na strani Intera je i tradicija, bar kad su u pitanju takmičarske utakmice. Inter ima 30 poena više u Seriji A i njenim prethodnicama Prima kategoriji i Diviziji nacionale, a 11 računajući i Kup, Superkup i evropske okršaje. Vezali su pet pobeda u kojima su primili samo jedan gol, u pobedi od 5:1 jesenas kada su bili nominalni domaćini. Što se tiče ukupnog skora, računajući i prijateljske utakmice, Milan ima jednu pobedu više.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene