''ŽUTI ZID'' PROTIV ČOLA SIMEONEA: Atletikov bedem predvođen kapitenom Oblakom očekuje veoma težak zadatak na ''Vestfalenu''

O. M.

16. 04. 2024. u 07:55

JOŠ jedan španski klub će večeras braniti gol prednosti, a to je Atletiko koji će gostovati Borusiji Dortmund na ''Vestfalenu'' u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona (21.00).

ЖУТИ ЗИД ПРОТИВ ЧОЛА СИМЕОНЕА: Атлетиков бедем предвођен капитеном Облаком очекује веома тежак задатак на Вестфалену

FOTO: Tanjug/AP

''Jorgandžije'' su prvi meč odigrale u svom stilu, brzo su povele preko De Pola, a nakon toga preko kontri tražili novi pogodak koji je postigao Lino krajem prvog dela igre. Dominirali su veći deo meča, kontrolisali igru svojim sjajnim defanzivnim i taktičkim postavljanjem, ipak Dortmund je preko Alea u 81. minutu postavio konačnih 2:1, a vredi napomenuti da se ''milioneri'' mogli i do remija jer je u sudijskoj nadoknadi prečku zatresao Brant.

Sada očekujemo dosta drugačiju utakmicu, Atletiko će se verovatno od prvog minuta braniti i uzdati u Oblaka i kompaniju da sačuvaju prednost od jednog gola pred ''žutim zidom'' koji će dati enormnu podršku svojim miljenicima u ''žuto-crnim'' dresovima.

Za vikend su oba tima ostvarila pobedu u domaćim prvenstvima, a zadovoljniji može biti tim Čola Simeonea koji je četvrti u La ligi, dok je Dortmund i pored dobrih igrača peti, tako da nema zagarantovano igranje u Ligi šampiona iduće godine, mada kako se visoko kotira nemačka liga na UEFA listi ne bi trebalo da bude problem da i peta pozicija u Bundesligi vodi u najjače evropsko takmičenje.

Atletiko i Borusija će biti veoma motivisani, pogotovo se dosta dugo nisu našli među četiri najbolja tima Evrope. Poslednji put kod domaćina to je bio slučaj famozne 2013. kada su dogurali do samog finala u kojem ih je savladao Bajern, dok su gosti 2016/17. u polufinalu u gradskom derbiju poraženi od neprikosnovenog Reala.

Ono što daje malu prednost ''jorgandžijama'' je činjenica da ih je jako teško pobediti u Ligi šampiona ove sezone, to je jedino pošlo za rukom Interu (1:0) u prvom meču osmine finala, ali kao što dobro znamo to nije bilo dovoljno da se eliminiše uporna četa Čola Simeonea.

Ipak, ako neko igra iznad očekivanja, to je onda Borusija kojoj niko nije davao šanse u ''grupi smrti'' u kojoj su uspeli da zauzmu prvo mesto, a nakon toga su izbacili i veoma neugodni PSV koji u tom trenutku nije bio poražen u Erediviziji.

Što se tiče izostanaka, Terzić neće moći da računa na Bensebainija, a pod velikim znakom pitanja je strelac iz prvog meča Ale, dok će sa druge strane Čolo Simeone morati da sastavi tim bez heroja iz dvomeča sa Interom Depaja i moguće Saula Nigeza čiji je nastup pod znakom pitanja.

Večerašnji meč je jako neugodan za predlaganje, a mi smo odlučili da verujemo iskustvu Simeonea i njegovih igrača koji su dosta puta bili u ovakvim situacijama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave