LAJCPIG SE BORI ZA MESTO KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: ''Vukovi'' su ove sezone pokazali da znaju kako se igra sa njima

V.M.

13. 04. 2024. u 09:35

LAJCPIG će pokušati da zadrži svoje mesto među top 4 kada bude dočekao Volfsburg u okviru 29. kola Bundeslige. Meč se igra na ''Red bul areni'' sa početkom u 15:30.

ЛАЈЦПИГ СЕ БОРИ ЗА МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Вукови су ове сезоне показали да знају како се игра са њима

FOTO: M. Vukadinović

Lajcpig se bori direktno sa Dortmundom za četvrto mesto, poslednje koje sigurno vodi u Ligu šampiona. Izjednačeni su po broju bodova, osvojili su ih po 53, ali ''crveni-bikovi'' su ispred na tabeli zbog bolje gol-razlike (+31 prema +22).

Na poslednjih pet mečeva osvojili su čak 13 bodova, a proteklog vikenda pokazali su u koliko se dobroj formi nalaze ubedljivo savladavši Frajbrug sa 4:1 u gostima.

Sada se vraćaju na svoju ''Red bul arenu'' što bi trebalo da im da dodatno samopouzdanje, jer su na njoj bez primljenog gola na četiri vezane utakmice i jedni su od statistički gledano najjačih domaćina u ligi.

Takođe, danas će i osveta imati šta da kaže na utakmici jer je Volfsburg ove sezone dva puta savladao Lajpcig, prvo u kupu (1:0), a zatim i u prvenstvu (2:1) i domaćini će biti orni da prekinu taj niz.

Sa druge strane, gosti imaju veoma lošu sezonu, jednu od najgorih u skorijoj istoriji. Zauzimaju razočaravajuće 14. mesto na tabeli sa samo 28 osvojenih bodova, što je pet više od Majnca tako da se vrlo lako mogu naći u veoma opasnoj zoni ukoliko ne počnu da sakupljaju poene.

Cenu loših rezultata platio je trener Niko Kovač koji je smenjen za vreme reprezenetativne pauze, a njegovo mesto zauzeo je austrijski stručnjak Ralf Hasenhult koji je nakon debitanske pobede nad Verderom (2:0), poražen od Menhengladbaha (1:3).

Dovljno o slabim igrama govori da im je taj trijumf nad Verderom bio prvi ligaški u 2024. godini i jasno je koliko je težak posao pred Hasenhutlom.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Poulsena i Rauma, dok je kod gosta nešto gora situacija i meč će propustiti Lakroa, Kastels, Nmeča, Paredes i Rožerio.

Trebalo bi da bude golova jer pored dobre napadačke igra Lajpciga, takav fudbal forsira i Hasenhutl, a uz njih bi dodali i opreznu duplu šansu na domaćina jer je Volfsburg pokazao da zna kako se igra sa ''crvenim bikovima'' ove sezone.

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)