LIVERPULU JE PREKO POTREBNA POBEDA: Koliki su trag na ''redsima'' ostavili neuspesi protiv Junajteda i Atalante?

V.M.

14. 04. 2024. u 08:45

U okviru 33. kola engleske Premijer lige fudbaleri Liverpula će imati priliku da se bar na kratko vrate na prvo mesto kada budu ugostili Kristal palas na ''Enfildu'' od 15 časova.

ЛИВЕРПУЛУ ЈЕ ПРЕКО ПОТРЕБНА ПОБЕДА: Колики су траг на редсима оставили неуспеси против Јунајтеда и Аталанте?

FOTO: Tanjug/AP

Posle serije sjanih rezultata i perioda velikog optimizma za Liverpul, teška nedelja je promenila raspoloženje na Enfildu. Prvo, ispustili su vođstvo na vrhu tabele Premijer lige remijem 2-2 sa žestokim rivalom Mančester junajtedom  na ''Olf trafordu'', a zatim su što su njihove nade o osvajanju Lige Evrope pretrpele ogroman udarac sredinom nedelje kada ih je na ''Enfildu'' šokirala Atalanta sa 0:3.

Taj poraz prekinuo je njihov sjajan niz od 33. utakmice bez poraza pred svojim navijačima u svim takmičenjima, ali sada će morati brzo da zaborave na njega i probaju barem da zaštite seriju od 28. vezanih mečeva bez remija na ''Enfildu'' u Premijer ligi.  U poslednje vreme to nije bio lak zadatak, jer su na minulih osam mečeva primali bar po jedan gol, a ako ni danas to ne uspeju biće to po prvi put u 21. veku da su vezali devet utakmica na ''Enfildu'' vez sačuvane mreže.

Takođe, nakon jučerašnjeg trijumfa Sitija nad Lutonom (5:1), ''redsi'' su pali na treće mesto na tabeli i sada su ti oni koji jure, mada zaostaju samo dva boda za vodećim ''građanima'', dok je Arsenal koji nešto kasnije (17:30) igra sa Aston vilom ispred njih zbog gol razlike, tako da ukoliko savladaju Palas bar će se na kratko popeti na prvu poziciju.

Samopouzdanje će im dati činjenica da su vezali 13 utakmica bez poraza protiv ''orlova'' koje su u prvom delu sezone posle preokreta savladali sa 2:1.

To je bio jedan od čestih primera kada je Palas poveo na utakmici, ali nije uspeo da sačuva prednost do kraja što smo videli i proteklog vikenda protiv Mančester sitija (2:4).

Pre tog meča, bolji od njih bio je i Bornmut (0:1), tako da su gosti u opasnosti da po prvi put nakon nešto više od godinu dana izgube tri vezane ligaške utakmice.

Ono što ih takođe zabrinjava je činjenica da su 15. na tabeli sa samo pet poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte, mada su odigrali dva meča manje od njeg, tako da su i dalje relativno sigurni, ali moraju početi osvajati bodove kako se ne bi našli u ozbiljnom problemu.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Matipa i Alkantare, dok će kod gosta meč propustiti Dukure, Guehi, Holding, Džonston, Mateuš Franka i Ričards.

Liverpul mora da slavi na ovom duelu kako bi održao šanse za titulu, a uz fiks bi dodali golove jer su ''redsi'' izuzetno efikasni na ''Enfildu'' u Premijer ligi ove sezone (43 pogotka na 16 utakmica).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-5 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)