LESTER JE SVE BLIŽI POVRATKU U PREMIJER LIGU: Pobeda na ''Denu'' bi bila enorman korak ka eliti

V.M.

09. 04. 2024. u 08:00

VEOMA zanimljivu utakmicu u okviru Čempionšipa trebalo bi da gledamo večeras na ''Denu'', gde će Milvol ugostiti Lester (20.45).

ЛЕСТЕР ЈЕ СВЕ БЛИЖИ ПОВРАТКУ У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Победа на Дену би била енорман корак ка елити

Foto Profimedia

Domaćina u završnici sezone očekuje grčevita borba za opstanak, medeni mesec je završen za menadžera Nila Harisa koji je pokrenuo ekipu kada se vratio, ali u poslednje vreme forma ''lavova'' je u velikom padu. Poraz od 1:0 od rivala iz donjeg doma Hadersfilda proteklog vikenda produbio je krizu u kojoj se nalazi tim iz prestonice koji je osvojio samo jedan bod na poslednja četiri meča, pa i ne čudi što se nalazi nadomak zone ispadanja.

''Lavovi'' nisu zauzeli niže od 11. u poslednje četiri sezone u Čempionšipu, ali sada se nalaze samo dva boda iznad zone ispadanja i povratak u Ligu jedan nije isključen ukoliko se nešto ne promeni kod domaćina.

Jedina dobra vest je što su počeli dobro da igraju na svom ''Denu'', stadionu koji je tradicionalno jedno od najtežih gostovanja u drugom rangu engleskog fudbala i to opravdava u poslednje vreme jer je Milvol osvojio sedam bodova na protekle tri utakmice pred svojim navijačima.

Sa druge strane, Lester bije potpuno drugačiju bitku, onu za plasman u elitu i nadomak je toga da se ekspresno vrati u Premijer ligu iz koje je ispao prošle sezone.

Slabe igre tokom febrara i marta su zapretile da upropaste sve dobro što su lisice mesecima gradile, međutim, početkom aprila su ostvarili jako bitne pobede nad Noričom (3:1) i Birmingemom (2:1) zahvaljujući kojima su se vratili na sam vrh tabele.

Izabranici Enca Mareske su sakupili 88 bodova do sada, jedan, odnosno dva više od najbližih pratilaca Ipsviča i Lidsa, ali vredi napomenuti da su odigrali meč manje od njih, tako da bi trijumf na večerašnjem duelu bio enorman korak ka Premijer ligi.

U završnici sezone od ''težih mečeva'' imaće duele sa Sautemptonom i Vest Bromvičom (i to pred svojim navijačima), a pored toga morali bi slaviti na utakmicama sa Plimutom, Prestonom i Blekburnom koji ne bi smeli da im predstavljaju problem zbog razlike u kvalitetu između timova.

Što se tiče međusobnih duela večerašnjih rivala, sastali su se dva puta ove sezone i goleade su bile redovna pojava. Lester je savladao Milvol i u Čempionšipu i u FA kupu, identinčnim rezultatom 3:2.

Zbog forme domaćina pred svojim navijačima oprezno predlažemo duplu šansu na gosta, a uz to dodajemo i golove zbog gore istaknutog razloga.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave