TRADICIJA JE NA STRANI DOMAĆINA: Francuski šampion je dominantan u Ligi šampiona

V.M.

27. 03. 2024. u 08:45

U revanš utakmici ženske fudbalske Lige šampiona, Lion će ugostiti Benfiku na ''Olimpijskom parku'' (18.45). Francuski šampion je slavio u prvom meču sa 2:1 i imaće sjajnu priliku da se ponovo nađe u završnici najelitnijeg evropskog takmičenja.

ТРАДИЦИЈА ЈЕ НА СТРАНИ ДОМАЋИНА: Француски шампион је доминантан у Лиги шампиона

Foto Profimedia

Fudbalerke Liona su godinama poznate kao svetska sila, ubedljivo su najdominantnija ekipa u istoriji Lige šampiona sa osam osvojenih titula, a ove sezone su se nameračile na devetu.

Posle osvajanja prvog mestu u grupi ''B'' bez poraza (četiri pobede, dva remija), odličnu su započeli i nokaut fazu jer su na prvom susretu savladale Benfiku sa 2:1 u gostima.

Iako su primile gol krajem prvog poluvremena, to ih nije poremetilo, pokazale su da su kvalitetnija ekipa u drugom delu igre i zasluženo su slavile sa 2:1, a junakinje preokreta bile su Kaskarino i Dabric koje su tresle mrežu u 63. i 79. minutu.

Pored Lige šampiona, odlično im ide i u domaćem prvenstvu. Dominiraju od samog starta Lige 1 i dovoljno je reći da su prve na tabeli sa 52 osvojena boda od mogućih 54 (17 pobeda uz jedan nerešen rezultat).

Sa druge strane, Benfika nema mnogo šansi u ovom dvomeču, propustila je šansu pred svojim navijačima i sada ima gotovo nemoguć zadatak da nadoknadi zaostatak u gostima.

Malu dozu samopopouzdanja joj može dati što je za vikend ubedljivo savladala velikog rivala Bragu sa 4:1 i tako se zadržala na prvom mestu portugalskog prvenstva, ali treba istaći da se Braga ne može porediti po kvalitetu sa Lionom.

Večeras očekujemo sličan meč kao onaj iz Lisabona i verujemo u rutinski prolaz francuskog velikana.

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!