KARABAG TVRD ORAH I ZA "STRAŠNI" BAJER: Leverkuzen je prošli put ispratio Azere sa "petardom", ali stvari su se promenile od oktobra

O. M.

14. 03. 2024. u 10:25

BAJER Leverkuzen dočekuje Karabag na svojoj "Baj areni" u revanšu osmine finala Lige Evrope u četvrtak od 21 čas. Prvi meč u Azerbejdžanu završen je nerešenim rezultatom 2:2.

КАРАБАГ ТВРД ОРАХ И ЗА СТРАШНИ БАЈЕР: Леверкузен је прошли пут испратио Азере са петардом, али ствари су се промениле од октобра

Foto: Profimedia

Predvođen Šabijem Alonsom sa klupe, tim iz Leverkuzena piše istoriju i pokazuje rešenost da osvoji sve trofeje ove sezone. Ističu se kao jedini klub među pet najjačih evropskih liga koji nije doživeo poraz u 36 odigranih utakmica. U impresivnom nizu pobeda, Leverkuzen je ostvario 31 trijumf u svim takmičenjima, uz samo pet remija.

Na tabeli Bundeslige zauzimaju prvo mesto sa 67 osvojenih bodova, što je čak deset bodova više od aktuelnog šampiona minhenskog Bajerna. Kako sada stvari stoje, posle 25 odigranih kola, "salatara" je već na putu za Leverkuzen.

Kada je reč o evropskim takmičenjima, Bajer iz Leverkuzena je imao poteškoća pre nedelju dana, u prvoj utakmici protiv Karabaga. Na poluvremenu su gubili sa 2:0, ali su uspeli da sačuvaju impresivan niz bez poraza golovima Florijana Virca u 70. minutu i ​​Patrika Šika u nadoknadi vremena. Taj niz je nastavljen rutinskom pobedom od 2:0 protiv Volfzburga u Bundesligi prošlog vikenda.

Pažnja je sada usmerena na revanš osmine finala, gde će Leverkuzen tražiti da nadmaši prošlosezonski učinak i dođe do finala Lige Evrope.

Leverkuzen je pobedio u sva tri meča pred domaćim navijačima u grupnoj fazi ovog takmičenja, pri čemu je ekipa Šabija Alonsa u svakoj od tih utakmica postigla najmanje četiri gola, uključujući i pobedu protiv Karabaga od 5:1 u okviru trećeg kola.

Karabag dolazi u Leverkuzen posle sjajnog niza od pet utakmica bez poraza. U poslednjih osam takmičarskih mečeva izgubili su samo jednom i to od Brage u revanšu baraža, kada su golom u zaustavnom vremenu produžetaka ipak izborili prolaz.

Ako ponove tu utakmicu, kao i prvo poluvreme prvog nokaut susreta sa Bajerom, Azeri imaju pravo na nadu, u suprotnom, moraće dobro da se pomuče da izbegnu katastrofu sa prethodnog gostovanja na "Bajareni".

Golova će svakako biti, jer je to fudbalska filozofija obaju trenera, Šabija Alonsa i legende azerbejdžanskog fudbala Gurbana Gurbanova, a verovatno u kombinaciji sa "kecom".

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)