ALMERIJA JEDNOM NOGOM U SEGUNDI: Sevilja bez srpskih igrača dolazi po bodove

O. M.

11. 03. 2024. u 08:15

U poslednjem meču 28. kola španske La lige najslabiji tim šampionata do sada Almerija dočekuje Sevilju.

АЛМЕРИЈА ЈЕДНОМ НОГОМ У СЕГУНДИ: Севиља без српских играча долази по бодове

Foto: Profimedia

Almerija je ubedljivo najslabiji tim u španskoj La ligi, a posle 27 mečeva osvojila je samo devet bodova, što je ispod očekivanja svih u klubu.

Jedini su tim koji ove sezone nije upisao pobedu. Uz to, sa 55 primljenih golova najlošija su odbrana u prvenstvu. Zaostatak za Seltom, koja je prvi tim "iznad crte", iznosi petnaest bodova, pa je po svemu do sada viđenom samo pitanje dana kada će Almerija i matematički ispasti u niži rang.

Upravo zbog svega toga pomalo i neverovatno deluje podatak da su "rohiblankosi" neporaženi u pet od šest poslednjih utakmica kod kuće. Zabeležili su samo jednu izgubljenu utakmicu, od Alavesa. Istina, četiri od tih utakmica završene su bez golova, a najveće iznenađenje ipak predstavlja što su igrali 2:2 sa Atletikom iz Madrida pre dve nedelje. 

Ipak, na poslednjih pet gostovanja osvojili su samo dva boda, dok su prošle nedelje izgubili od Selte u Vigu sa 1:0. Držali su se do 65. minuta kad su ostali sa desetoricom, pošto su domaći igrači iskoristili brojčanu prednost osam minuta kasnije.

S druge strane, Sevilja, aktuelni osvajač Uefine Lige Evrope, iza sebe ima jednu od najgorih sezona u novijoj istoriji.

Gosti su eliminisani iz Lige šampiona, završivši grupnu fazu kao četvrtoplasirani tim u grupi. Time je njihovo učešće u Evropi u potpunosti završeno, ne ostavljajući im šansu ni da odbrane titulu osvojenu prošle godine u drugom najkvalitetnijem takmičenju u organizacije Evropske fudbalske unije. Osim toga, Sevilja je eliminisana u četvrtfinalu španskog Kupa kralja, pa je izvesno da će ovu godinu završiti bez osvojenog trofeja.

Ali, ni to nije najstrašnija stvar. Sevilja se pred duel sa Almerijom nalazi na poražavajućem 14. mestu i dok su pozicije koje vode u Evropu naredne sezone udaljene od njih velikih 15 bodova, od zone ispadanja deli ih samo pet, koliko oni beže 18. Kadizu, koji je, da nevolja bude veća, juče iznenadio madridski Atletiko.

Otkako je 2000. godine ispala u Segundu Sevilja nikada nije bila plasirana ispod 12. mesta na tabeli Primera lige, što joj se desilo upravo prošle godine, a sada je izgleda na putu da drugu godinu zaredom obori neslavni rekord.

Takođe, uoči ove utakmice trener Sevilje Kike Sančez Flores ima mnogo kadrovskih problema, među koje spada Nemanja Gudelj. Oporavak reprezentativca Srbije ide bolje nego što se očekivalo, ali šanse da zaigra protiv Almerije su male. U timu gostiju neće biti ni Marka Dmitrovića, a šansu među stativama opet će dobiti Orijan Niland.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!