OBRAČUN GORNJEG I DONJEG DOMA LIGE 1: ''Orliće'' pobeda vraća na mesto koje vodi u Ligu šampiona

V.M.

08. 03. 2024. u 07:30

PRVU utakmicu 25. kola francuske Lige 1 odigraće Nica i Monpelje koji se sastaju na ''Alijanc rivijeri'' od 21:00.

ОБРАЧУН ГОРЊЕГ И ДОЊЕГ ДОМА ЛИГЕ 1: Орлиће победа враћа на место које води у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Pošto je prvu polovinu sezone provela preteći da će se boriti za sam vrh tabele Lige 1, Nica je zapala u krizu i sada se bori za kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Orlići, koji su poslednji put u najjačem evrospkom takmičenju igrali u sezoni 2017/18, nisu pobedili nijednu od svojih poslednjih pet utakmica u francuskom prvenstvu i sada se nalaze izvan top četiri, na petom mestu sa bodom zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Lil.

Poslednju u nizu slabih partija pružili su proteklog vikenda kada su poraženi protiv Tuluza na gostovanju rezulatom 1:2, a ono što ih dodatno boli je da su imali prednost od 1:0 na poluvremenu, posle ranog pogotoka Mofija, koju nisu uspeli da sačuvaju.

Napadački jadi su postali veliki problem za domaćina kojem je taj gol Mofija bio jedini u poslednje tri utakmica i pre meća sa Tuluzom nisu uspeli da zatresu mrežu Klermona i Liona.

Trener ekipe, Frančesko Farioli je svestan da je njegova ekipa u kontra-ritmu, posle Tuluza je izjavio da postoje ''psihološki problemi'' u timu kojem je pod hitno potrebno da upiše ostvari pobedu koja bi podigla moral među igračima.

Ono što ga može radovati je povrata Nice na ''Alijanc rivijeru'' na kojoj igra veoma dobro ove sezone i ima jedan od najboljih domaćih terena u Francuksoj i na 12 utakmica pred svojim navijačima sakupila je 25 bodova.

Večeras će im na noge doći još jedan tim koji je u velikom problemu, Monpelje. Gosti su prošle godine bili na sredini tabele, a ove su jedno od najvećih razočarenja Lige 1 jer se posle 24 odigrana kola nalaze u borbi za opstanak.

Trenutno zauzimaju 16. mesto na tabeli koje vodi u plej-aut, ali vrlo lako se mogu naći u sigurnoj zoni jer im Avr koji je iznad njih beži samo jedan bod.

Ipak, forma Monpeljea ne nagoveštava da će to biti lak zadatak jer su na poslednjih pet ligaških utakmica sakupili samo četiri boda.

Takođe, igre na gostovanjima su im veoma slabe i jedni su od ''najpovoljnijih'' gostiju jer su osvojili samo deset bodova na  na strani ove sezone.

U sledećem kolu očekuje ih meč sa PSŽ-om, tako da se moraju posebno dobro pripremiti za večerašnji meč jer protiv ''svetaca'' gotovo sigurno neće doći do bodova.

Što se tiče međusobnih duela, ovi rivali su ukrštali koplja dva puta ove sezone. U prvenstvu je viđen remi bez golova, dok je u kupu Nica bila ubedljiva slavivši sa 4:1.

Problemi sa izostancima muče oba tima, domaćini su bez Diopa, Ndijasimija i Rozijea, dok kod gosta meč propuštaju Žilijen, Sanjan, Sako, Omeragić i Gegan.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?