NEMCI GLEDAJU I NE VERUJU: Evo šta je superkompjuter predložio za gostovanje Lajpciga Real Madridu

O. M.

06. 03. 2024. u 13:20 >> 13:20

U revanšu osmine finala Lige šampiona Real Madrid će dočekati Red bul Lajpcig.

НЕМЦИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Ево шта је суперкомпјутер предложио за гостовање Лајпцига Реал Мадриду

Profimedia/ IMAGO

Utakmica je na programu u sredu od 21 čas na renoviranom madridskom stadionu "Santjago Bernabeu".

Prvi meč odigran je pre 21 dan na "Red bul areni" u Lajpcigu, a završen je pobedom  "kraljevskog kluba" sa 1:0. Jedini gol na ovom meču postigao je Brahim Dijaz u 48. minutu.

Prethodno su se ove dve ekipe sastale u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Real je tada pobedio sa 2:0 kao domaćin, a Lajpcig sa 3:2 na svom terenu. Golove za "bikove" tada su postigli Joško Gvardiol, Kristofer Nkunku i Timo Verner, od kojih nijedan više nije u redovima nemačkog kluba.

Inače, Lajpcig je postigao prvi gol na utakmici pre tri nedelje, ali je pogodak Benjamina Šeška u četvrtom minutu poništen posle intervencije iz VAR sobe, zbog ofsajda slovenačkog internacionalca.

Lajpcig je bio agilniji ali nije uspeo da iskoristi nijednu svoju šansu. Šeško je propustio tri velike šanse, a sa četiri direktna šuta skoro je izjednačio rekord ovogodišnje Lige šampiona koji dele Hulijan Alvarez protiv Crvene zvezde i Erling Holand protiv Jang bojsa, sa po pet. S druge strane, Real, na čijem golu je blistao Ukrajinac Lunjin, iskoristio je jednu svoju šansu, posle sjajne izvedbe Brahima Dijaza i to je odlučilo pobednika prvog meča.

Nakon ove pobede, Real je u prvenstvu Španije odigrao tri prilično blede utakmice, na kojima je jedina svetla tačka bio Vinisijus Žunior. Istina, pobedili su Sevilju, ali sa mršavih 1:0 i odigrali dve nerešene, protiv Rajo Valjekana i Valensije. 

Pokazalo se da je Džud Belingam nezamenljiv deo ekipe i da bez njega Real ne liči na sebe. Prve dve od pomenutih utakmica propustio je fenomenalni Englez zbog povrede, a u trećoj je nastupio, ali je očigledno odsustvo sa terena učinilo svoje pa je bio daleko ispod svojih ovosezonskih izdanja, iako je postigao gol koji je na kraju poništen - zbog isteka vremena za igru!? Da nevolja po "blankose" bude veća, njihov najbolji igrač je dobio crveni karton zbog prigovora.

Nije možda Belingam bez razloga bio nervozan jer je glavni sudija meča Hesus Hil MAnsano svirao kraj utakmice baš u trenutku kad je posle Modrićevog kornera loptu u srce šesnaesterca Valensije uputio Brahim Dijaz. Bilo kako bilo, Real je uprkos gubitku ova četiri boda povećao prednost nad Đironom koja je u oba ova kola izgubila svoje utakmice.

Iako crveni karton koji je Belingam dobio protiv Valensije ne važi u Ligi šampiona, Karlo Ančeloti će možda pokušati da ga izostavi iz sastava i tako sačuva eventualnog žutog kartona zbog koga bi morao da propusti četvrtfinale. U sličnoj situaciji je i Edvardo Kamavinga, ali on će gotovo sigurno početi utakmicu. David Alaba, Tibo Kurtoa i Militao su i dalje povređeni, za prvog se ne zna kada bi mogao da se vrati, a potonju dvojicu "don Karlo" očekuje početkom aprila.

Lajpcig je između dva susreta s Realom ostvario dve pobede i poraz u Bundesligi. Izgubili su od Bajerna a pobedili su Menhengladbah i Bohum. Ove druge u goleadi 4:1, čime su se samo delimično iskupili navijačima za propuštene prilike protiv "blankosa".

"Bikovi" su sada peti u Bundesligi sa 43 boda, jednim manje od Borusije Dortmund, ali kako sada stvari stoje na Uefinim listam sa koeficijenata, postoji mogućnost, i to prilično realna, da Nemačka dobije i peto mesto u Ligi šampiona.

Bez mnogo optimizma Lajpcig je stigao u Madrid pošto ispred sebe ima visoku prepreku, da nadoknadi gol minusa iz prve utakmice, a "bikovi" su sada u seriji od šest utakmica bez pobede u nokaut fazi Lige šampiona, od sezone 2019/20. "Bernabeu" je verovatno poslednji stadion u Evropi na kome biste pokušali da srušite takvu statistiku.

Što se tiče odsutnih igrača, trener Rose će biti primoran da izvrši promene zbog suspenzije francuskog defanzivca Mohameda Simakana koji je u Lajpcigu dobio treći žuti karton i moraće da propusti današnji meč, zajedno sa Lukasom Klostermanom, jedinim povređenim u Lajpcigovom pogonu.

Za razliku od Lajpciga, koji je vezao šest utakmica bez pobede u nokaut fazi Lige šampiona, Real Madrid je ispao samo jednom u poslednjih 20 revanša kada je pobedio u prvoj utakmici. U simulacijama Optasportovog superkompjetara Real je pobedio u blizu 60 odsto slučajeva, a Lajpcig u tek nešto više od 20.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!