SEVILJA PREPOROĐENA OD DOLASKA NOVOG TRENERA: Ipak, tradicija nalaže da joj šansu nisu velike protiv gostiju iz San Sebastijana

V.M.

02. 03. 2024. u 08:15

DANAŠNjI program La lige otvoriće Sevilja i Real Sosijedad koji se sastaju na ''Ramon Sančez Pishuanu'' od 14 časova.

СЕВИЉА ПРЕПОРОЂЕНА ОД ДОЛАСКА НОВОГ ТРЕНЕРА: Ипак, традиција налаже да јој шансу нису велике против гостију из Сан Себастијана

Foto Profimedia

Iako je Sevilja proteklog vikenda pretprela prvi poraz u La Ligi posle više od mesec dana od Real Madrida (0:1), šef struke Kike Sančez Flores je ostao optimističan u pogledu učinka svoje ekipe uprkos žaljenju na šanse koje su propustili. 

Pre tog susreta osvojili su osam bodova na poslednja četiri utakmice i kao rezultata toga rohiblankosi su stvorili šest poena razlike između sebe i ekipa iz zone ispadanja.

Navijači su stali iza novog trenera koji je očigledno probudio ekipu i doneo dosta dobrog, podrška na ''Ramon Sančez Pishuanu'' je izvrsna kao i uvek, iako domaćini ne igraju dobro kod kuće ove sezone.

Ostvarili su samo tri pobede na 13 utakmica u Andaluziji, mada jednu od njih su ostvarili u poslednjem duelu pred svojim navijačima kada su savladali Atletiko Madrid sa 1:0 pogotkom Romera sredinom prvog poluvremena.

Zadnji put kada su ostvarili dve vezane pobede kod kuće bilo je još u septembru prošle godine, a tradicija kaže da je veoma mala šansa da to danas učine jer im na noge dolazi Sosijedad protiv kojeg nisu trijmfovali još od 2021. godine.

Taj niz uključuje tri uzastopne pobede od 2:1 za Baskijce, koji i dalje osećaju posledice poraza u polufinalu Kupa kralja gde ih je sredinom nedelje posle boljeg izvođenja jedanesteraca savladala Majorka. 

Menadžer Imanol Alguacil priznao je da poraz „boli“, ali vremena za žaljenje nema i brz moraju da pronađu način da izađu iz katastrofalne forme u kojoj se nalaze jer su slavili samo jedanput na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima.

Ono što će im biti na umu je revanš osmine finala sa PSŽ-om koji je na programu za tri dana i biće zanimljivo videti da li će Alguasil odlučiti da ''rotira'' na današnjem susretu.

Pitanje je da li uopšte može to sebi da dozvoli, jer je njegova četa pala na sedmo mesto tabele La lige, što znači da se više ne nalazi na mestima koja vode u Evropu, a neigranje u njoj iduće godine bi predstavljalo veliki udarac za ekipu iz San Sebastijana.

Zdravstvena situacija nije dobra ni u jednom ni u drugom taboru, domaći su bez nekoliicne bitnih igrača poput Lukebakija, Okamposa, Akunje i Markaa, dok će kod gostiju meč propustiti Odriozola, Merkelanz, Fernandez, Elustondo i Munjoz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave