BARSA ODRŽAVA KORAK ZA REALOM: Gost iz predrgrađa Madrida je umeo da joj ''otkine bodove'' u prošlosti

V.M.

24. 02. 2024. u 07:50

DANAŠNjI program La lige otvoriće Barselona i Hetafe koji se sastaju na ''Monžuiku'' od 16:15.

БАРСА ОДРЖАВА КОРАК ЗА РЕАЛОМ: Гост из предрграђа Мадрида је умео да јој откине бодове у прошлости

FOTO: Tanjug/AP

Branilac titule se dosta muči ove sezone, ne igra na visokom nivou i trenutno je treći na tabeli sa osam bodova zaostatka u odnosu na vodeći Real, ali ta razlika je mogla biti veća zbog promenljvih rezultata domaćina koje Madriđani nisu baš najbolje iskoristili, a kako je preostao da se odigra još jedan ''El Klasiko'' svašta se može desiti do kraja prvenstva.

Katalonski gigant se nalazi u solidnoj ligaškoj formi i na poslednja četiri meča je upisao tri pobede uz neočekivan remi sa Granadom (3:3) koji ga može došta koštati.

Ono što dosta muči Barsu je veliki broj povređenih igrača, konstatno im fali dva, tri prvotimca i Ćavi nikako da ima čitav roster na raspolaganju.

Pored La lige, ''blaugrana'' se takmiči i u Ligi šampiona koja joj je može biti najbolja prilika za trofej ove sezone ukoliko bude imala sreće na žrebu.

Sredinom nedelje je odigrala prvi meč osmine finala protiv Napolija, bilo je 1:1 na ''Dijego Armando Maradoni'', tako da će se sudbina dvomeča rešavati na ''Monžuiku'' gde će Barselona imati veliku podršku sa tribina i favorit je da se nađe u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Hetafe može biti zadovoljan svojim učinkom u dosadašnjem delu prvenstva s obzirom da se nalazi na desetom mestu na tabeli i imaj ogromnu prednost nad timovima u zoni ispadanja (+17), što je odlično jer je opstanak u eliti bio prvi cilj ovog tima pre starta sezone.

Gosti iz predgrađa Madrida igraju solidno u poslednje vreme, na minulih pet mečeva u kojima su igrali protiv dosta dobrih ekipa poput Reala i Betisa sakupili su osam bodova.

Ukoliko bi malo podifli formu i remije koje igraču često (deset ove sezone) počeli da pretvaraju u pobede mogli bi da se bore za mesta koja vode u Evropu jer im šestolasirani Sosijedad beži četiri boda, a uz to je odigrao meč više od njih.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Gavija, Alonsa i Baldea, dok je pod upitnikom Feran Tores.

Sa druge strane jedini koji bi trebao propustiti ovaj meč je Arambari.

Tradicija nalaže da bi trebali da gledamo dosta tvrd meč na ''Monžuiku'' jer je na minula četiri susreta ovih timova viđen samo jedan pogodak! (tri remija i trijumf Barse).

Poslednji put su ukrstili koplja na otvaranju sezone i tada je viđen remi bez pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)