FIORENTINA IDE PO PRVU POBEDU U 2024: Leče traži izlaz iz krize i prvi trijumf posle šest utakmica posta

O. M.

02. 02. 2024. u 09:42 >> 09:42

LEČE i Fjorentina otvaraju 23. kolo italijanske Serije A. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Via del mare".

ФИОРЕНТИНА ИДЕ ПО ПРВУ ПОБЕДУ У 2024: Лече тражи излаз из кризе и први тријумф после шест утакмица поста

Profimedia

Leče je odlično počeo sezonu, posle čega je, krajem septembra, zapao u krizu kojoj se dugo nije nazirao kraj. Uspeli su nekako "đalorosi" da je prebrode pa i da vežu pet utakmica bez poraza, ali su opet sredinom decembra upali u kontraritam i sada su šest mečeva bez pobede.

Za to vreme osvojili su samo jedan bod, što se naravno odrazilo i na ukupan učinak na tabeli, pa su sada na 14. mestu sa 21 bodom, samo tri više od Kaljarija koji je u zoni ispadanja.

Od tesne pobede 2:1 nad Frozinoneom sredinom decembra nisu se radovali navijači ekipe iz Apulije.

Leče je klasična "domaćinska ekipa, na stadionu "Via del mare" ove sezone su osvojili 16 od 21 boda, što daje malo nade navijačima pred gostovanje Fjorentine, ali Leče je u poslednjem meču u Apuliji izgubio vrlo ubedljivo od ekipe Juventusa, bilo je 3:0 za "staru damu".

Takođe, Leče je pobedio samo dva puta u poslednjih 12 okršaja s Fjorentinom ovde.

Fjorentina je takođe u blagoj krizi rezultata, što se ogleda u izostanku pobede na poslednje tri utakmice. "ljubičasti su veoma loše započeli kalendarsku 2024. godinu u kojoj još nisu upisali pobedu. Istina, prošli su Bolonju u četvrtfinalu Kupa Italije, ali to je bilo posle izvođenja udaraca sa 11 metara.

U prvenstvu je osvojen samo jedan bod i to kod kuće protiv slabašnog Udinezea, dok su izabranici Vinčenca Italijana doživeli poraze od Sasuola i Intera, a izgubili su i u polufinalu Superkupa od Napolija.

Zbog svega toga Fjorentini je sada ugrožena i pozicija koja vodi u evropske kupove naredne sezone. Jesu trenutno šesti, ali imaju isti broj bodova (34) kao sedmoplasirani Lacio, a za vrat duvaju Bolonja sa 33 boda, Napoli sa 32 i Torino sa 31.

Doduše i četvrtoplasirana Atalanta im beži samo dva boda, ali ta gužva u vrhu je samo razlog više da se igrači u ljubičastim dresovima konačno trgnu i vrate na pobedničku stazu, kako bi nastavili trku za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Leče koga drma još veća kriza je idealan protivnik za tako nešto.

U prethodnih pet susreta ova dva tima, Fjorentina je pobedila dva puta, Leče jednom, dok su dva meča završena nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!