"ORLOVI" FAVORITI IZ SENKE: Burkina Faso postigla samo jedan gol iz igre na celom prvenstvu

O. M.

30. 01. 2024. u 10:11

MALI i Burkina Faso igraju pretposlednji meč osmine finala Afričkog kupa nacija. Sastaju se od 18 časova na stadionu "Amadu gon Kulibali" u Kortogu.

ОРЛОВИ ФАВОРИТИ ИЗ СЕНКЕ: Буркина Фасо постигла само један гол из игре на целом првенству

FOTO: EPA

Mali je osvojio prvo mesto u svojoj grupi, a za to mu je bila dovoljna jedna pobeda. Savladali su Južnu Afriku na startu, a u nastavku odigrali nerešeno sa Tunisom i Namibijom.

"Orlovi" su pred početak AFKON-a slovili za jednog od favorita iz senke, a nakon što je ispalo nekoliko "pravih" favorita, uključujući i finaliste sa prošlog šampionata Crnog kontineta, Mali je sada odmah iza Maroka, Nigerije i domaćina Obale Slonovače, doduše sa dosta većom kvotom od pomenute tri reprezentacije.

Mali je vezao 11 utakmica bez poraza. Od poslednje 23 utakmice izgubili su samo dve, od Gambije 1:0 u kvalifikacijama za AFKON i od Alžira 4:0 u prijateljskoj.

S druge strane, Burkina Faso je osvojila drugo mesto sa četiri boda, iza Angole, a ispred Mauritanije i Alžira.

"Pastuvi" će imati težak zadatak da odbrane četvrto mesto sa prošlog Afkona. Moraće da se orijentišu na odbranu i nadaju se nekom prolazu na penale, pošto od napada nemaju neku korist. Do sada su postigli samo jedan pogodak iz igre i dva sa bele tačke, a ako se zna da je odbrana Malija dozvolila samo po jedan šut na gol i Tunisu i Mauritaniji, jasno je da se ni "pastuvi" neće naigrati ispred gola Đigija Dijare.

NAŠ PREDLOG: Mali - Burkina Faso 1&0-3 (kvota 2,60)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?