"TUMBA" NEOSVOJIVA TVRĐAVA: PAOK i Panatinaikos u derbiju grčkog šampionata

S. R.

28. 01. 2024. u 11:00

Duel prve dve ekipe šampionata Grčke mogao bi da odgonetne koji bi tim mogao da dođe do šampionske krune. U okršaju PAOK - Panatanaikos (19.30) na terenu će biti i dvojica srpskih reprezentativaca pošto će za domaću ekipu nastupiti Andrija Živković, a u gostujućem timu su Filip Mladenović i Filip Đuričić.

ТУМБА НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА: ПАОК и Панатинаикос у дербију грчког шампионата

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Jedina mana je što na tribinama neće biti navijača i paklene atosfere zbog zabrane koja je i dalje aktuelna. To ipak, ne bi trebalo da spreči domaće fudbalere da opravdaju ulogu blagog favorita.

Na “Tumbi” je PAOK impresivan tokom ove sezone, u dosadašnjih deset utakmica ostvario je devet trijumfa i samo jedan remi, uz neverovatnu gol-razliku 28:2! Glavne karike uz Živkovića (šest golova) su Austrijanac Murg (osam pogotaka) i Bugarin Despodov sa jednim hicem u metu manje.

Panatanaikos je najbolji gostujući tim u prvenstvu sa sedam pobeda, jednim remijem i dva poraza.

“Zeleni“ mogu da se pohvale i boljom tradicijom, jer su u dva od poslednja tri susreta na “Tumbi” odnosili tri boda (1:2).

Ono što je i pomalo nekarakteristično za grčki fudbal, prethodni derbiji između ova dva kluba nisu bila previše tvrda. Zadnji je završen rezultatom 2:2, a na poslednjih pet tresle su se mreže na obe strane.

Tip 3+, dolazio je na četiri od sedam njihovih međusobnih susreta u protekle dve godine u svim takmičenjima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!