GVARDIOLA NE MOŽE DA SE REŠI GLAVOBOLJE ZVANE TOTENHEM: ''Pevci'' znaju recept za pobedu protiv trostrukog uzastopnog šampiona

V.M.

26. 01. 2024. u 15:24 >> 15:24

APSOLUTNI derbi četvrtog kola FA kupa igraće se u prestonici gde će Totenhem ugostiti Mančester siti (20.45).

ГВАРДИОЛА НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ ГЛАВОБОЉЕ ЗВАНЕ ТОТЕНХЕМ: Певци знају рецепт за победу против троструког узастопног шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Atmosfera u taboru domaćih je fantastična tokom čitave sezone, Angleos Postekoglu je u potpunosti preporodio klub za koji se mislilo da će ''potonuti'' nakon odlaska Harija Kejna, ali desila se potpuno suprotna stvar.

Totenhem igra za oko jedan od najleših fudbala u Engleskoj i navijači se nadaju da je došlo vreme da se konačno prekine suša od 15 godina bez trofeja.

Kako će teško do njega doći u Premijer ligi jer su trenutno peti na tabeli sa osam poena zaostatka u odnosu na vodeći Liverpul, jedino što im je preostalo je FA kup u kojem ih je  žreb ukrstio sa prošlogodišnjim osvajačem Mančester sitijem.

Svaka druga ekipa bi verovatno bila razočarana kada bi videla da treba da igra sa građanima u ovako ranoj fazi takmičenja, ali to nije slučaj sa sparsima kojima je večerašnji rival postao redovna mušterija u poslednje vreme.

Totenhem je savladao Siti na minula četiri susreta pred svojim navijačima i to bez primljenog gola (dva puta po 1:0 i 2:0), a na prvom ovosezonskom međusobnom duelu otišao je bez pola startera na ''Etihad'' i osvojio bod (3:3).

Očigledno je da ekipa iz prestonice ima recept za pobedu protiv mašinerije Pepa Gvardiole, a samopouzdanje da mogu do novog trijumfa daje im činjenica da su u poslednje četiri godine svaki put prolazili ovu fazu FA kupa.

Još jedna dobra vest za domaćina je to što se na trening vratio verovatno najbolji igrač ekipe Džejms Medison koji je oduševljavao partijama na startu sezone i postoji izgledna šansa da zaigra na večerašnjem meču, barem 20-30 minuta.

Ipak, to i dalje ne znači da sparsi nisu ''osakaćeni'' povredama i reprezentativnim obavezama njihovih igrača jer će večeras biti bez kapitena Sona, Sara, Bisume, Solomona i Lo Selsa koji je zatresao mrežu na pomenutom meču na ''Etihadu'' početkom decembra.

Što se tiče gostiju oni su oko Nove godine uhvatili prepoznatljivi zalet i nakon slabog starta prvenstva ponovo izgledaju kao ekipa koja pretenduje na trofeje u svim takmičenjima u kojima učestvuje.

Siti je neporažen na poslednjih devet utakmica, a na tim mečevima je ostvario čak osam pobeda uz samo jedan remi sa Kristal palasom (2:2).

Poslednji trijumf građani su ostvarili u prošlom kolu Premijer lige kada su posle velikog preokreta slavili na ''Sent Džejmsis parku'' pogotkom Osaka Boba u samoj završnici meča (3:2).

Na tom meču posle dugo vremena u najjačoj ligi sveta zaigrao je Kevin de Brujne koji je momentalno pokazao klasu svojim potezima na terenu i biće veliko pojačanje za četu Pepa Gvardiole u nastavku kampanje.

Loša vest za španskog stručnjaka je to što je za vreme rehabilitacije Holand obnovio povredu i neće se skoro vratiti na teren, pa će se na tribinama pridružiti Džonu Stounsu koji je već duže vremena povređen.

Očekujemo goleadu jer su Totenhem i Siti dve ekipe koje igraju izuzetno napadački fudbal, oba tima vole da se nadmudruju i imaju loptu u svom posedu, što smo i videli na njihovom prvom ovosezonskom obračunu kada je palo čak šest pogodaka uz dvocifren broj gol-šansi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!