NASTAVLJA LI SE SEČA FAVORITA NA AFKON-U? "Lavovi sa Atlasa" moraju da budu na oprezu, "zvezde Taife" znaju da iznenade favorite

O. M.

17. 01. 2024. u 12:03

MAROKO i Tanzanija će u sredu odmeriti snage u okviru prvog kola Afričkog kupa nacija. Utakmica se igra na stadionu "Loran Poku" u San Pedru od 17 časova.

НАСТАВЉА ЛИ СЕ СЕЧА ФАВОРИТА НА АФКОН-У? Лавови са Атласа морају да буду на опрезу, звезде Таифе знају да изненаде фаворите

FOTO: Tanjug/AP

Polufinalista Mundijala u Kataru je veliki favorit u ovom meču, ali i jedan od glavnih favorita za titulu. "Lavovima Atlasa" neke kladionice daju veće šanse čak i od branioca titule Senegala, dok druge daju istu kvotu na ove dve reprezentacije ili blagu prednost daju Senegalcima.

Ipak, imajući u vidu kako se do sada odvijalo takmičenje u Obali Slonovače ne treba unapred otpisati "zvezde Taife". Nigerija je osvojila samo bod protiv Ekvatorijalne Gvineje u grupi A, a u grupi B oba favorita su se okliznula - Egipat jedva spasao bod protiv Mozambika, a Gana izgubila od Zelenortskih Ostrva. Kamerun nije uspeo da pobedi Gvineju, Alžir Angolu, a Namibija je šokirala Tunis.

Ipak je teško poverovati da ekipa koju predvode Ašraf Hakimi iz Pari Sen Žermena, Sofijan Amrabat iz Mančester junajteda, Hakim Zijek iz Galatasaraja i En-Nesiri iz Sevilje može da kiksne protiv tima kome je najveći uspeh bod na debiju davne 1980. u utakmici bez takmičarskog značaja.

Maroko se bez većih problema kvalifikovao za finalni turnir AFKON-a. U grupi sa Južnom Afrikom, Liberijom i Zimbabveom, "lavovi Atlasa" su obezbedili prvo mesto, sa tri pobede i jednim porazom, s obzirom na to da je Zimbabve diskvalifikovan sa takmičenja.

Tanzanija, koja u svojim redovima ima samo jednog igrača sa iskustvom igranja u jakim ligama, to je saigrač našeg Andrije Živkovića u PAOK-u, Embana Samata, kvalifikovala se na AFKON kao druga u grupi sa Alžirom, Ugandom i Nigerom. Da umeju da pomrse račune favoritima pokazali su osvajanjem boda protiv "pustinjskih lisica" koji im je zapravo i doneo plasman.

Maroko i Tanzanija su u istoj grupi u kvalifikacijama za predstojeći Mundijal i već su odigrali jedan meč tamo. Maroko je pobedio sa 2:0 u gostima.

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,60)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!